100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Schiereiland Peninsula Valdés

Schiereiland Peninsula Valdés in Argentinië

Het schiereiland Peninsula Valdés in Argentinië, ligt aan de oostkust in de provincie Chubut. Het is een ecologisch belangrijke bestemming en staat bekend om zijn diversiteit aan wilde dieren. Sinds 1999 is Peninsula Valdés een UNESCO-werelderfgoedlocatie en terecht want het biedt indrukwekkende landschappen waaronder kustkliffen, zoutpannen, duinen en uitgestrekte stranden. Het landschap verandert voortdurend met de getijden en biedt prachtige uitzichten.

Dieren op Peninsula Valdés 

Het schiereiland Valdés staat bekend om zijn rijke zeeleven en is een belangrijk broedgebied voor zeehonden en zeeleeuwen. Je kunt enorme kolonies zeehonden zien zonnebaden op de stranden, evenals speelse zeeleeuwen die in de wateren rond het schiereiland zwemmen. Tijdens het zomerseizoen (april t/m september) kun je Magelhaen pinguïns observeren in Punta Tombo.Dit is één van de grootste pinguïn kolonies ter wereld en biedt een unieke kans om deze schattige vogels van dichtbij te zien.

De walvissen spot je in de periode van juni tot december. Je kunt dan bultruggen en zuidkapers walvissen spotten. Als je een dag tour maakt dan ga je met een boot het water op om deze majestueuze dieren te observeren. Orka’s kun je in de periode september t/m november zien. De orka’s jagen op zeehonden door zich op de kust te begeven, wat een zeldzaam en indrukwekkend schouwspel is.

Het schiereiland Valdés herbergt een grote verscheidenheid aan vogelsoorten, waaronder flamingo’s, aalscholvers, sterns en meeuwen. Als vogelliefhebber geniet je hier volop van de observatie van trekvogels en endemische soorten.

Wat te doen op Peninsula Valdés 

Je kunt als natuurliefhebber verschillende activiteiten ondernemen op Peninsula Valdés. Ga kajakken in de kalme wateren rond het schiereiland, het is een geweldige manier om dichter bij de natuur te komen en de kustlijn te verkennen. In een tweepersoons kajak peddel je onder begeleiding van een gids door het water en observeer je het dierenleven om je heen.

Er zijn mogelijkheden voor gecertificeerde duikers om te duiken en de onderwaterwereld te verkennen. Het is een bijzondere activiteit waarbij je in een dik wetsuit de wateren rondom Punta Loma verkent. Je duikt maximaal 6 meter diep en ziet onder andere zeehonden, zeeleeuwen, zeesterren, krabben, anemonen en verschillende soorten vissen.

Het landschap van Peninsula Valdés leent zich uitstekend voor de mooiste wandelingen door het landschap. Samen met een gids verken je de omgeving en geniet je van de natuur.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op