100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Rondreis door Noord Argentinië en Chili

Een rondreis door Noord Argentinië en Chili

Een rondreis door Noord Argentinië en Chili is een compleet andere beleving dan reizen in het zuiden van deze landen. In deze reisblog deel ik mijn persoonlijke favorieten in dit prachtige ongerepte natuurgebied. Mendoza staat bekend om de Uco-vallei en de heerlijke Argentijnse wijnen. Als je een liefhebber bent van wijn, dan mag een wijntour tijdens je rondreis in Argentinië niet ontbreken! Vanaf Mendoza kun je een avontuurlijke selfdrive maken door noord Argentinië richting Salta. Steek vervolgens de bergpas over naar noord Chili om te arriveren in de droogste woestijn ter wereld, de Atacama woestijn. Hier kun je een tour maken naar de maanvallei en de tatio geisers, een unieke ervaring!

Fietstour door de wijnvallei in Mendoza

Mendoza is een mooi startpunt voor je rondreis door noord Argentinië. Vanuit Buenos Aires vlieg je in 2 uur naar Mendoza. Je kunt er voor kiezen om in de stad te verblijven of juist iets daar buiten, in de prachtige wijnvallei. Er zijn verschillende activiteiten die je tijdens je verblijf in Mendoza kunt doen. Mijn persoonlijke favoriet is een fietstour door de wijnvelden bij Mendoza. Je huurt een fiets en onderweg bezoek je verschillende wijnbodega’s. Bij elke wijnbodega krijg je een rondleiding en laten ze het proces zien van het maken van wijn. Je wandelt door de wijnvelden, bezoekt de wijnkelders en uiteraard hoort een proeverij er ook bij!

Selfdrive naar noord Argentinië

De Ruta 40 leent zich uitstekend voor een selfdrive naar noord Argentinië. Met een huurauto reis je gemiddeld 4 tot 6 uur per dag en je overnacht in eenvoudige tot middenklasse accommodaties. Je passeert de prachtig gelegen vallei in het Nationaal Park Aconcagua, Upsallata en het Nationaal Park Talampaya met de rode rotswanden. Eén van de meest avontuurlijke wegen in Argentinië is de slingerende weg door Cuesta de Miranda richting het dorpje Belen. Vervolg de route naar de wijngaarden van Cafayate, de Calchaquies-vallei en via Molinos naar Cachi. Het landschap bestaat uit rode bergen, zandvlaktes en eenmaal aangekomen bij Los Cardones National park, uit gigantische cactussen. De kleuren variëren van donkergroen tot dieprood. Deze selfdrive route kun je in ongeveer 8 tot 10 dagen doen, maar als je meer van slow-travel houdt kun je er uiteraard wat meer tijd voor uittrekken.

Koloniaal Salta

Eenmaal aangekomen in Salta is het absoluut de moeite waard om deze koloniale stad die in de 16e eeuw is gesticht, verder te ontdekken.  Je wandelt hier tussen de koloniale gebouwen, geplaveide straatjes en sfeervolle plaza’s. In het hart van de stad vind je de kathedraal die er met z’n roze kleur uitspringt. Als je wilt genieten van een mooi uitzicht over de stad, ga dan met de Teleferico (kabelbaan) naar Cerro San Bernardo. Vanaf Parque San Marin vertrekt de Teleferico naar boven en op een kilometer hoogte geniet je van een spectaculair uitzicht over de stad.

Reizen naar noord Chili

Met de huurauto steek je het Andesgebergte over naar noord Chili om hier de droogste woestijn ter wereld te bezoeken, de Atacama woestijn. Verblijf in het dorpje San Pedro de Atacama in een mooi middenklasse boutique hotel of juist iets buiten het dorpje in een luxere lodge, er is voldoende keuze en voor ieder wat wils.

De maanvallei en tatio geisers

Vanuit het San Pedro de Atacama kun je verschillende activiteiten in de omgeving ondernemen. Mijn persoonlijke favoriet is het bezoek aan de maanvallei; hier maak je een wandeling door dit surrealistische landschap. De zandduinen verkleuren door het licht en dat is een prachtig schouwspel. Vooral de zonsondergang is spectaculair om te zien. Een andere activiteit waar ik erg van heb genoten is het bezoek aan de tatio geisers. Deze geisers spuwen kokend heet water in de lucht en liggen op 4.200 meter boven zeeniveau. Het is een compleet ander landschap om te bewonderen. De Atacama woestijn staat ook bekend om de astrologische waarnemingen en een aanrader is om een astrologische tour te doen, waarbij je geniet van de prachtige sterrenhemel en planeten.

Ben je na deze reistips enthousiast geraakt om noord Argentinië en Chili zelf te bezoeken? Dat begrijp ik maar al te goed! Deel je reiswensen, neem contact met mij op en met veel plezier stel ik jouw rondreis op maat samen.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op