100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Riviercruise in de Amazone

Riviercruise in de Amazone

Ga voor een uniek avontuur en maak een riviercruise in de Amazone van Peru. Je overnacht op een kleinschalige luxe cruise met ruimte voor maximaal 32 passagiers. De riviercruise brengt je dieper in de Amazone naar het Pacaya Samiria Reservaat. Verken de jungle door het maken van wandelingen, kanovaren en spotten van wildlife.

De luxe riviercruise in de Amazone van Peru is een fantastische manier om het Amazone-regenwoud van Peru te verkennen met alle comfort en luxe die je je kunt voorstellen. De Aria is een elegant en modern cruiseschip met ruime, goed ingerichte suites die een prachtig uitzicht op de Amazone bieden. Elke suite heeft grote ramen zodat je optimaal van het landschap kunt genieten. De ervaren chef-koks bereiden de heerlijkste gerechten geïnspireerd op de lokale keuken van de Amazone zoals verse vis uit de rivier en exotische vruchten. Tijdens de cruise kun je deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals wandelingen door het regenwoud, boottochten op de rivier om dieren in het wild te spotten, vissen, kajakken en bezoeken aan lokale gemeenschappen.

Het programma van een meerdaagse riviercruise

Je kunt kiezen voor een 4-, 5- of 8-daagse riviercruise in de Amazone. Je vliegt naar Iquitos in het noordelijke gedeelte van de Amazone van Peru. Op de luchthaven van Iquitos ontmoet je de crew van de riviercruise en reis je met een internationaal gezelschap naar de Nauta Lounge voor een lunch. In de middag onderneem je een eerste activiteit in de Amazone en om 17.00 uur ga je aan boord van de riviercruise. Na een veiligheidsbriefing en kennismaking met de natuurgidsen is het tijd voor een heerlijk diner, gecreëerd door de chef-kok Pedro Miguel Schiaffino.

De komende dagen dompel je je onder in de natuur van de Amazone. Je verkent de Yanallpa-rivier, El Dorado-rivier en Pacaya-rivier, maakt jungle wandelingen en gaat in de schemering op zoek naar exotische nachtelijke dieren in het wild. Kies ervoor om ’s ochtends te gaan kanoën, kajakken of zwemmen in de Yarapa of Clavero River en bezoek een afgelegen dorp in het Amazonegebied. Je kunt allerlei bijzondere dieren spotten zoals zilverreigers, kapucijnapen, taricaya-schildpadden en roze rivierdolfijnen.

Wil je meer weten over het maken van een riviercruise in de Amazone van Peru? Neem contact met mij op en ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op