100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Koffietour in Costa Rica

Koffietour in Costa Rica

Eén van de bekendste en belangrijkste producten van Costa Rica is de koffie. Ze zijn voornamelijk voor de export bedoeld. Als je in Costa Rica bent mag een koffietour in de Centrale Vallei niet ontbreken. Er zijn diverse koffieplantages en zelf bezocht ik de Doka Coffee Estate. De Doka Coffee Estate ligt in de hellingen van de Poás vulkaan, op slechts 40 minuten rijden. Het is één van de grootste koffieplantages in Costa Rica. Hier leer je over het hele proces van A tot Z; vanaf de teelt tot aan de verwerking.

Het koffieproces bij Doka Coffee Estate

Doka Coffee Estate ligt in de Centrale Vallei in Alajuela. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids krijg je een koffietour over de plantage. Je bezoekt verschillende plekken van Doka Coffee Estate; de plek waar wordt gezaaid, de plantage, en de ruimte waar de bonen worden geroosterd. Je leert stapsgewijs het proces van zaadkieming tot het eerste gewas van de planten. De Engelssprekende gids vertelt over de geschiedenis van het landgoed, de eigenaren, de productie, de variëteiten van planten, de geografie van het gebied en de traditionele manieren om het graan te cultiveren.

De familie Vargas is pionier van de koffie sinds 1940. Zij weten alles over de oogsttijd van het fruit, het type gewas, de kenmerken en gebruiken de natuurlijke methoden van gewasbescherming. Door al deze elementen te combineren krijg je een heerlijk kopje koffie van hoge kwaliteit. Een unieke ervaring is het bezoeken van de oudste natte molen van Costa Rica (UNESCO 2014) en de machines die meer dan 120 jaar oud zijn. Hier zie je elke fase van het proces; scheiding van kwaliteit, schil, gistingstanks en drogen van de bonen.

Daarna is het tijd om te proeven! Prikkel je zintuigen door het aroma, de textuur en de smaak van elk van de Tres Generaciones koffiesmaken uit te proberen. Ook proef je de beroemde chocolaatjes en likeuren met koffiesmaak. Dit is een leuke activiteit om je rondreis door Costa Rica mee te beginnen!

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op