100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Esteros del Iberá in Argentinië

Argentinië Esteros del Ibera kajakken
Argentinië Esteros del Ibera Panama River
Argentinië Esteros del Ibera Zonsondergang
Argentinië Esteros del Ibera jaguar

Esteros del Iberá in Argentinië

Esteros del Iberá is een paradijs voor natuurliefhebbers en biedt een zeldzame kans om één van de meest diverse en ongerepte ecosystemen van Argentinië te ervaren. Of je nu van vogelspotten, wildobservatie, boottochten of gewoon rust in de natuur houdt, dit wetlandgebied heeft voor elk wat wils. Esteros del Iberá in Argentinië is één van de grootste zoetwatermoerassen ter wereld en strekt zich uit over 13.000 km2. Het gebied herbergt meer dan 4.000 planten- en diersoorten, wat neerkomt op 30% van de totale biodiversiteit van Argentinië. Je kunt allerlei soorten dieren zien zoals reigers, ibissen, roze lepelaars, kaaimannen, capibara’s (de grootste knaagdieren ter wereld), miereneters, herten, en zelfs jaguars!

Argentinië Esteros del Ibera kaaiman
Argentinië Esteros Del Ibera Lepelaars
Argentinië Esteros Del Ibera Boottour

Activiteiten Esteros del Iberá

Eén van de beste manieren om Esteros del Iberá te verkennen, is per boot. Onder begeleiding van een deskundige gids vaar je door het wetlandgebied, op zoek naar wildlife. Ben je liever zelf actief bezig? Dan kun je gaan kajakken. Je kunt de omgeving ook te voet verkennen door middel van wandeltochten. Dit geeft je de mogelijkheid om de natuur van dichtbij te ervaren. Voor het ultieme safari gevoel trek je er op uit met een 4×4 jeep om wildlife te spotten. Een andere leuke activiteit is om te gaan paardrijden door het moerasgebied. De paarden zijn een specifiek ras wat gewend is om door het drassige gebied te lopen.

De rustige wateren van de Paraná rivier zijn bij uitstek een geschikte plek voor sportvissers. Onder begeleiding van een gids word je naar de beste plaatsen gebracht om te gaan vissen naar dorado, pirá pitá en pacúes. Dit zijn enkele vissoorten die voorkomen in dit gebied. Er is zelfs een driedaags programma dat een unieke en onvergetelijke sportvis-ervaring biedt.

Argentinië Esteros del Ibera Kajakken
Argentinië Esteros del Ibera Paardrijden
Argentinië Esteros del Ibera Wildlife spotten

Overnachten in Esteros del Iberá

In Puerto Valle heb je exclusieve toegang tot de rijke biodiversiteit van het grootste natuurgebied van Argentinië. Het hart van de Puerto Valle lodge is een traditioneel Correntina herenhuis uit 1868 met ruime kamers. Buiten is er een imposant park van meer dan 14 hectare en dit herbergt zowel inheemse als exotische plantensoorten. Hier is het ultiem ontspannen en genieten van de stilte met de prachtige natuur om je heen! Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden en activiteiten inclusief. Rondom het hotel vind je lagunes, moerassen, inheemse bossen en de Paraná rivier. Hierdoor heb je volop de mogelijkheid om allerlei wildlife te spotten zoals onder andere capibaras, moerasherten, kaaimannen en tropische vogelsoorten (je vindt hier meer dan 350 verschillende vogelsoorten). Activiteiten bestaan uit 4×4 jeepsafari’s, wandelingen door het natuurgebied, (sport)vissen en boottochten over de Paraná rivier.

Argentinië Esteros del Ibera Puerto Valle Lodge buiten
Argentinië Esteros del Ibera Puerto Valle Lodge
Argentinië Esteros del Ibera Puerto Valle Lodge ontbijt

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op