100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

De mooiste plekken in Ecuador

De mooiste plekken in Ecuador

In 2019 ging ik terug naar mijn favoriete bestemming; Ecuador! Tijdens mijn stage bij een lokaal reisagentschap werd ik verliefd op deze prachtige diverse bestemming en uiteindelijk heb ik er een aantal jaren gewoond en gewerkt in het toerisme. In deze reisblog deel ik de mooiste plekken in Ecuador met jou!

1. Ontdek Quito per fiets

Eén van de leukste manieren om Quito te verkennen is met een fietstour. Het is even wennen om te fietsen op 2.850 meter hoogte met af en toe een stevige klim, maar door de goede begeleiding van de gids is het veilig en leuk! We fietsen door het moderne centrum van de stad, langs de toeristische wijk La Mariscal, langs de groene parken en door het historisch centrum. Hier maken we een stop bij Plaza Grande en beklimmen we de Basilica om van het uitzicht over de stad te genieten. Als afsluiter proeven we het ambachtelijke ijs van Dulce Placer in Calle de la Ronda. Een tip: combineer deze fietstour met een bezoek aan Mitad del Mundo in de middag.

2. Tropische vogels spotten in de Mashpi Lodge

Het nevelwoud van Ecuador staat bekend als een vogelparadijs. Niets is minder waar. Ik overnacht in één van de meest unieke ecolodges ter wereld; de Mashpi Lodge. Dit is één van de mooiste plekken in Ecuador. Door het design van de lodge ben je continu omringd door de weelderige bossen en geniet je iedere seconde van de prachtige natuur. Hoogtepunten tijdens mijn verblijf zijn het fietsen met de Skybike, het zweven tussen de boomtoppen met de Dragonfly en het spotten van meer dan 60 tropische vogelsoorten op 1 ochtend! Mijn uitgebreide ervaring in de Mashpi Lodge lees je in deze reisblog.

3. Ontmoet de Anangu gemeenschap in de Amazone

Naast natuur is cultuur ook een goede reden om de Amazone van Ecuador te bezoeken. Ik bezoek de Anangu gemeenschap bij het Napo Cultural Center. Een bijzondere ervaring waar ik leer over de lokale tradities en leefgewoonten van deze gemeenschap. Wist je dat de Anangu community het Napo Wildlife Center volledig zelf heeft gebouwd? Met veel enthousiasme runnen zij nu beiden accommodaties op één van de mooiste plekjes van Ecuador; de Amazone, vlakbij het nationaal park Yasuní.

4. De parel van de Amazone: Napo Wildlife Center

Na mijn verblijf in Napo Cultural Center is het zo’n 2 uur varen met de kano door smalle kreekjes naar het Anangu meer waar de rode hutten van Napo Wildlife Center opdoemen. Wat een pareltje! Hier voel je je heel ver weg van de bewoonde wereld. De lodge is van alle gemakken en comfort voorzien en vanuit de jacuzzi luister ik naar een concert van brulapen. Het is volop genieten van de activiteiten die we deze dagen ondernemen; het beklimmen van de uitkijktorens, het bewandelen van de bospaden en we varen met een kano om de dieren te spotten. Hoogtepunt is toch wel het spotten van een familie van grote rivierotters terwijl ik hangend in mijn hangmat geniet van het uitzicht. Dit is waarom reizen zo gelukkig maakt!

5. Avontuur & wellness: La Selva Lodge & Spa

Een andere exclusieve accommodatie die ik tijdens mijn reis bezoek is La Selva Lodge & Spa. Net buiten het Yasuní park gelegen maar daarom niet minder avontuurlijk. Mijn gids Jorge weet alle dieren feilloos te vinden en zo zien we zelfs het kleinste aapje ter wereld. Samen met Jorge maak ik een nachtwandeling en beklim ik de uitkijktorens. Bij La Selva Lodge & Spa kun je zelf met de kajak erop uit en het meer over peddelen, een yogales volgen op het dek of hier romantisch dineren en genieten van ontspannende massages in de spa. Daarnaast is ook het restaurant van goede kwaliteit en worden er heerlijke lokale gerechten geserveerd. 

6. Exclusief verblijf in Hacienda Zuleta

Na de Amazone is het tijd om de bergen in te trekken, op weg naar Haciënda Zuleta in het Andesgebergte. Dit exclusieve verblijf werd eerder bewoond door de voormalig president van Ecuador, Galo Plaza Lasso. De lokale gemeenschap van Zuleta werkt op de Haciënda en verdient zo de inkomsten. Eerder schreef ik een uitgebreid artikel over mijn ervaring in dit koloniale verblijf op één van de mooiste plekken in Ecuador. Ik ben erg onder de indruk van de geschiedenis, de sfeervolle inrichting van de vertrekken, de kaasboerderij en de tuin. Het is een exclusief verblijf waar je absoluut tot rust komt.

7. Paardrijden in de Andes

Naast ontspanning zijn er allerlei activiteiten te doen bij Haciënda Zuleta. Samen met Don José maak ik een paardrijtocht door de bergen. Een fantastische rit waarbij ik geniet van het uitzicht, de lama’s en koeien die we onderweg tegenkomen en het gezelschap van de huishonden; Bruno en Mambo. De paardrijtocht eindigt bij het Condor Project waar we de condors zien die zijn opgevangen en hier beschermd worden opgevoed om vervolgens te worden vrijgelaten. Op de terugweg wandel ik één van de vele trails die hier zijn uitgestippeld in de 2.000 hectare grond van de Haciënda.

8. Cruisen langs de Galapagoseilanden

Een reis naar Ecuador is bijna niet compleet zonder een bezoek aan de Galapagoseilanden. Er zijn 2 opties om de eilanden te bezoeken; eilandhoppen of een cruise maken. Dit keer ga ik een luxe cruise met de Petrel maken. Een onvergetelijke ervaring! Een kleinschalige cruise voor maximaal 16 passagiers, ruime hutten, een ruime lounge, een kwalitatief goed restaurant en een zonnedek met jacuzzi. Dat is reizen met comfort. Met een internationaal gezelschap maakte ik een 4-daagse cruise langs de zuidelijke eilanden.

9. Ontbijten met zeeleeuwen en blauwvoet jan van genten

De Galapagoscruise eindigt in Santa Cruz en daarom besluit ik om hier nog 2 nachtjes te verblijven. De eerste nacht verblijf ik in het Galapagos Habitat hotel. Het hotel ligt aan het einde van de boulevard van Puerto Ayora en daardoor redelijk rustig. Er is een kleine baai voor het hotel waar regelmatig zeeleeuwen, leguanen, blauwvoet jan van genten en pelikanen te zien zijn. Er is zelfs een speciale lounge area ingericht voor de zeeleeuwen. Dat is dus genieten van een ontbijt met uitzicht op de blauwe wateren en deze bijzondere dieren! Groot pluspunt is dat het hotel gratis fietsen heeft en daarmee kun je makkelijk hoogtepunten als het Charles Darwin Center en Tortuga Bay bezoeken. 

10. Op safari in de Galapagos

Na een verblijf in het toeristische Puerto Ayora sluit ik de reis af met rust in de hooglanden van Santa Cruz. Ik ga op safari op de Galapagoseilanden! De reis er naartoe is al bijzonder doordat je onderweg de kans hebt om reuzenschildpadden in hun natuurlijke habitat te spotten. Eenmaal aangekomen bij Galapagos Safari Camp is dit écht de kers op de taart. Dit is één van de mooiste plekjes van Ecuador. De persoonlijke service, de hoogstaande kwaliteit van het eten & drinken, het droomuitzicht over de groene hooglanden met daarachter de oceaan en de kleinere eilandjes zoals Daphne menor en Daphne Mayor. Een onbeschrijfelijke ervaring die ik iedereen aan kan raden!

Wil jij de mooiste plekken van Ecuador leren kennen? Er zelf op uit trekken om vogels te spotten in het nevelwoud, kennis te maken met de lokale gemeenschap in de Amazone of te paardrijden door het Andesgebergte? Cruisen of eilandhoppen op de Galapagoseilanden? Ik help je graag met het samenstellen van jouw droomreis naar Ecuador en de Galapagoseilanden.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op