100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Cruise in Patagonië

Cruise in Patagonië

Als je de natuur in zuid Chili op een bijzondere manier wilt ontdekken, maak dan een cruise in Patagonië. Je vaart door ijsvelden, langs gletsjers en fjorden. Ontdek de bekende gletsjers zoals San Rafael en El Brujo, wandel door kleine vissersdorpjes en spot een diversiteit aan zeedieren zoals walvissen, dolfijnen en zeeleeuwen. Een unieke ervaring!

Skorpios Cruises is één van de aanbieders van een cruise in Patagonië. Ze zijn een pionier in het scheepvaart toerisme in Chili en hebben ruim 40 jaar ervaring. De specialiteit van Skorpios Cruises is dat ze door het ijs kunnen varen, de schepen zijn ontworpen om te voldoen aan de voorwaarden voor een categorie A1 schip. Bovendien gebruikt Skorpios Cruises goed uitgeruste boten om tijdens de landingen jouw comfort en veiligheid te garanderen. Het maakt Skorpios Cruises uniek dat zij in staat zijn om door het ijs te navigeren en zo extreem nabij de gletsjers kunnen komen, dit kan geen enkele andere maatschappij bieden. Je hebt voor je cruise in Patagonië de keuze uit 2 vaarroutes: de Chonos met Skorpios II en de Kaweskar route met Skorpios III. De schepen én de routes bieden je een compleet andere ervaring en service aan boord.

Chonos Route met Skorpios II

De Chonos route vaart vanaf Puerto Montt naar de gletsjer San Rafael. Het is een 6-daagse cruise van zaterdag tot donderdag. Het seizoen dat de Skorpios II deze route vaart is vanaf oktober 2024 tot april 2025. De cruise bestrijkt 1300 mijl en je vaart door ontzagwekkende archipels en kanalen om dit indrukwekkende gebied te verkennen, met onder meer steden als Castro en het vissersdorpje Puerto Aguirre. De Chonos-route neemt je mee door de prachtige binnenwateren van Patagonië, waaronder de fjorden, kanalen en eilanden van de regio. Tijdens de cruise heb je de mogelijkheid om afgelegen en ongerepte gebieden te verkennen die moeilijk bereikbaar zijn via andere vormen van vervoer. Je onderneemt allerlei activiteiten zoals het bezoeken van afgelegen eilanden en gletsjers, wandelingen door de natuur en excursies aan land om de flora en fauna van Patagonië te verkennen.

MV Skorpios II is in 1988 gebouwd op de Skorpios-scheepswerf. De hutten, toiletten en eetkamer zijn in 2012 gerenoveerd. Het schip is 70 meter lang, heeft een breedte van 10 meter en een diepgang van 2,87 meter. Skorpios II heeft een capaciteit van maximaal 106 passagiers, verdeeld over 53 dubbele hutten en verdeeld over 5 dekken; hutten bieden twin-, tweepersoons- of kingsize bedden. Alle hutten hebben eigen toiletfaciliteiten, plasma-tv en achtergrondmuziek. Het schip heeft twee comfortabele salons en een ruime eetkamer.

Kaweskar route met Skorpios III

De Kaweskar route is een exclusiever avontuur met een hoger niveau van accommodatie en diensten. Het is een premium product van Skorpios Cruises. Met de Skorpios III heb je een exclusieve toegang tot de fjorden en gletsjers die volledig afgelegen zijn, een echt avontuur buiten de gebaande paden. De wilde regio blijft intact door de bescherming van de verschillende nationale parken. Ook dit schip is een categorie A1 waardoor het door ijs kan varen en dicht bij de grote gletsjers kan komen. De Kaweskar route loopt volledig in de binnenwateren en fjorden wat ook erg fijn is als je last hebt van zeeziekte.

De Kaweskar route is een 5-daagse cruise en vaart vanaf mid-oktober 2024 tot mid-april 2025 met vertrek vanuit de stad Puerto Natales. De route brengt je naar het Zuid-Patagonische ijsveld langs het grootste aantal gletsjers in deze regio: Guilliard, Amalia, El Brujo (de Warlock), en de gletsjers van Calvo, Bernal en de Herman fjorden. Ongeveer 15 gletsjers waar je activiteiten onderneemt zoals sightseeing, wandelingen en navigeren tussen de ijsbergen in expeditieboten.

MV Skorpios III is in 1995 gebouwd op de Skorpios-scheepswerf. De hutten en hotelinfrastructuur zijn in 2012 gerenoveerd. Het is 70 meter lang, heeft een breedte van 10 meter en een diepgang van 3,30 meter. Het schip heeft een capaciteit van maximaal 90 passagiers, verdeeld over 45 tweepersoonshutten en verdeeld over 5 dekken; hutten bieden twin-, queensize- of kingsize bedden. Alle hutten hebben eigen toiletfaciliteiten, plasma-tv, achtergrondmuziek en een kluisje. Het schip heeft twee comfortabele loungebars en een ruime panoramische eetkamer.

Wil je meer informatie over het maken van een cruise in Patagonië? Neem dan contact met mij op en ik vertel je er graag meer over.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op