100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

6x doen in Buenos Aires

6x doen in Buenos Aires

In 2009 bezocht ik voor het eerst de stad die ook wel ‘het Parijs van Zuid-Amerika’ word genoemd, Buenos Aires. Het was in één woord geweldig! Toen ik in 2012 een rondreis maakte door het Zuid-Amerikaanse continent mocht een extra bezoek aan deze levendige metropool niet ontbreken. Buenos Aires is de stad van beroemdheden als Evita Perón, Diego Maradona en Che Guevara. Het heeft charmante bohemien wijken als San Telmo en Palermo, chique wijken als Recoleta en kleurrijke wijken als La Boca. Het is de stad van de tango, wijnen en asado met een unieke sfeer. De Porteños (zo worden de lokale inwoners genoemd) zijn terecht trots op hun stad, Buenos Aires. Graag deel ik 6x insider tips over wat je kunt doen in Buenos Aires.

1. Sfeer proeven in de oudste wijk San Telmo

Tijdens mijn verblijf in Buenos Aires ben ik verliefd geworden op de wijk San Telmo. Het is de oudste wijk en dat zie je in het straatbeeld terug door de koloniale huizen en statige panden. Je vindt hier volop kleine straatjes met sfeervolle kunstateliers, tango-barretjes, bohemien cafés en vintage boetiek winkeltjes. Op zondag is er een grote markt Fería de San Telmo, waarbij van alles te koop is. Honderden kraampjes met antiekspullen afgewisseld met een live tango optreden maken deze markt tot een must-see in Buenos Aires.

2. Fietsen door Buenos Aires

Het blijft leuk om een stad per fiets te verkennen. Dit is dan ook één van mijn favoriete activiteiten in Buenos Aires. Door de grote van de stad moet je een keuze maken welke wijken je per fiets gaat bezoeken, maar de tour in de zuidelijke wijken van San Telmo, La Boca en Puerto Madero kan ik absoluut aanraden. Tijdens deze fietstour geniet je van de kleurrijke kunst, het iconische voetbalstadion en de geboorteplaats van de tango; Caminito. De moderne straten van Puerto Madero vormen hiermee een duidelijk contrast, maar zijn daarom niet minder mooi. Hier geniet je van een heerlijke asado (Argentijnse bbq) aan de promenade.

3. Proef de Argentijnse cultuur

Een bezoek aan Buenos Aires is niet compleet als je niet een tangoshow hebt bezocht. De combinatie van culinaire hoogstandjes met de prachtige dansshows zijn een waar spektakel. Het laat je de Argentijnse cultuur proeven. Uiteraard zijn er tal van shows dus welke tangoshow mag je absoluut niet missen? Eén van mijn favoriete tangoshows is El Querandi, een intieme en gepassioneerde tango-show. De voorstelling wordt gegeven in een 19e-eeuws gebouw met houten panelen en een kleurrijke geschiedenis als ontmoetingsplaats voor dichters en studenten in het hart van het historisch centrum. Drie kunstenaars, zes dansers en vier musici zetten een geweldige show neer terwijl je geniet van een heerlijk diner. Wil je graag een dansje wagen met de locals? In Buenos Aires zijn er veel milonga’s, dit zijn lokale clubs die mensen samenbrengen om tango te dansen. Milongas worden vaak alleen bezocht door de Porteños. Bezoek één van de milongas en leer de tradities van de Argentijnse tango door samen met de locals te dansen.

4. Dé sport van Argentinië; Polo!

Polo is één van de bekendste sporten in Argentinië en ze hebben dit internationaal dan ook goed op de kaart gezet. Het is een sport die veelal wordt gespeeld op het platteland van Argentinië. Vanuit Buenos Aires kun je makkelijk een dag of meerdere dagen naar een Estancia (traditioneel landhuis) waar je ziet hoe de Argentijnen polo spelen. Leer hoe de verschillende paarden zijn getraind voor deze sport, wat de spelregels zijn, de uitrusting van het polopaard en zijn speler en de verschillende speeltechnieken. Het geeft je een uniek kijkje in het leven van de Argentijnen en hun favoriete sport.

5. Chique overnachten in Recoleta

Recoleta is de meest elegante woonwijk van Buenos Aires en hier overnacht je in stijl in het boutique hotel Algodon Mansion. De luxe suites zijn uitzonderlijk ruim en bieden alle comfort die je wenst tijdens een verblijf in Buenos Aires. Persoonlijk service staat hoog in het vaandel. Ook het restaurant is van hoogstaand niveau, de bekroonde wijnen en verse boerderij producten van de wijnproducent uit Mendoza, Algodon Wine Estates, zijn prominent aanwezig op het menu. Is niets te gek? Dan biedt Algodon Mansion jou het unieke voorrecht om het complete hotel te huren voor exclusief gebruik. Alleen jij en jouw gasten hebben dan toegang tot de luxe boetiek suites met de privé services van de wijnbar, spa, zwembad op het dak en het terras. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie!

6. Recoleta en Plaza de Mayo

In Buenos Aires zie je veel Europese invloeden terug en ook veel diversiteit tussen de verschillende wijken. De wijk Recoleta is de meest chique wijk en hier kun je een bezoek brengen aan Cementerio de Recoleta, de begraafplaats waar de beroemde Evita Peron ligt. Het is een waar museum want je vindt hier tal van mausoleums en standbeelden. Een plek die je ook niet mag missen; het politieke centrum van Buenos Aires met de beroemde Casa Rosada. Elke donderdag vinden hier demonstratie plaats van de ‘Dwaze Moeders’ op Plaza de Mayo.

Jouw droomreis naar Argentinië samenstellen?

De levendige metropool Buenos Aires heeft nog véél meer te bieden dan genoemde hoogtepunten in deze reisblog. Denk aan een bezoek aan ’s werelds grootste delta netwerk; Tigre of een bezoek aan één van de vele musea die Buenos Aires rijk is. Wil je graag meer weten over Buenos Aires en Argentinië? Ik vertel je met veel plezier over de mogelijkheden en help je graag bij het samenstellen van jouw droomreis naar Argentinië.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op