skip to Main Content

Duurzaam op reis in Latijns Amerika

Reizen en duurzaamheid hangen nauw met elkaar samen. Een duurzame reis in Latijns Amerika kan wel degelijk een verschil maken. Door iedere reis die wij maken laten we een voetafdruk achter op onze planeet. Wees dus zuinig op de schoonheid van onze planeet en wees u bewust van waar u reist en op welke manier u reist. Travel Happiness Company denkt hier graag met u in mee op de volgende wijze;

Lokale partners

Travel Happiness Company werkt samen met lokale partners in Latijns Amerika die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Waar mogelijk zijn de lokale partners Travelife of Tourcert gecertificeerd wat betekent dat deze organisaties zorg dragen om duurzaam te ondernemen op alle mogelijke facetten binnen een reis in Latijns Amerika.

GreenSeat

Transport heeft de grootste impact op de CO2 voetafdruk van een reis (50%), daarna volgt de accommodatie (35%) en als derde volgt de recreatie ter plaatse (15%). Vliegen is, ondanks de luchthavenbelasting en andere toeslagen, nog steeds onbelast voor milieu. Via GreenSeat draagt Travel Happiness Company er zorg voor dat u de schadelijke uitstoot van uw vliegreis kunt compenseren via duurzame energie- en besparingsprojecten. Op deze manier draagt u op een eenvoudige én voordelige manier bij aan het tegengaan van het klimaatprobleem.

Accommodaties

Doordat onze lokale partners Travelife of Tourcert gecertificeerd zijn dienen zij ter plaatse rekening te houden met accommodaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Travel Happiness Company kijkt kritisch naar de selectie van accommodaties tijdens uw reis. Waar mogelijk kies ik voor accommodaties die maatregelen hebben getroffen om bewust om te gaan met water, energie en afval. Per bestemming vind u een overzicht van geselecteerde accommodatie en zij bevatten allen een groen detail!

Lokale projecten

In Brazilië en Ecuador steunen wij lokale projecten om zo iets terug te geven aan de bestemming die u bezoekt. Het zijn verschillende projecten, verwant aan de lokale bevolking, natuur, milieu en cultuur. Hierdoor draagt u met de boeking van uw reis direct bij aan de ontwikkeling op de bestemming. Mocht u het project waar u aan doneert graag zelf willen bezoeken dan gaan wij in overleg met onze lokale partner bekijken of dit mogelijk is.

Reispapieren

Travel Happiness Company stuurt uw reispapieren graag digitaal toe om zo niet onnodig papier te printen. Uiteraard begrijpen wij dat de voorpret van de reis evengoed belangrijk is als de reis zelf en dat een reis etui altijd handig is voor belangrijke informatie, paspoorten en koffer labels. Om hier in te voorzien zijn wij een samenwerking aangegaan met LiefsFabriek. Zij hebben op ons verzoek een duurzaam product ontwikkeld zodat u uw belangrijke spullen veilig kunt opbergen in een duurzaam reis etui. Het reis etui is gemaakt van gelooid papier, voelt als stof en heeft de exclusieve uitstraling van leer. Het is een clutch die u voor iedere reis opnieuw kunt gebruiken.

Ik ga op reis en neem mee…

Om u ook gedurende uw reis van ‘duurzaam’ advies te voorzien leveren wij u bij uw reisbescheiden een lijst mee met handige weetjes over wat u mee kunt nemen om op verantwoorde wijze met de omgeving om te gaan.

Back To Top