skip to Main Content

Peru
Het land van drijvende rieteilanden en Inca stad Machu Picchu

Peru meisje arequipa

Nadat ik een maand in Bolivia heb gewoond bij de familie Canseco in Sucre reis ik door naar mijn volgende bestemming; Peru. Het land van de Inca’s, de drijvende rieteilanden, de vliegende condors en Pisco Sour. Graag deel ik met u mijn persoonlijke ervaringen over de bezienswaardigheden in Peru.

Drijvende rieteilanden op het hoogste meer …

Puno is dé plek om kennis te maken met het Titicaca meer. Dit is het hoogst gelegen meer van Zuid-Amerika en met een hoogte van 3800 meter. U kunt kiezen om in de stad Puno te verblijven maar er is ook de mogelijkheid om aan het meer te overnachten in bijvoorbeeld de Titilaka Lodge of Amantica Lodge.

Per boot vaart u met een internationaal gezelschap richting de Uros eilanden, de drijvende rieteilanden waarvan er nog 40 worden bewoond. De bewoners maken alles van riet waaronder de huizen en de boten. Het is een kleurrijke bedoeling; de Uros Indianen gekleed in kleurrijke traditionele kleding wonen op een drijvend eiland in een rieten hutje… erg bijzonder vond ik. Vanuit Uros vaart u verder naar het eiland Taquile, een heuvelachtig eiland dat bekend staat om zijn textielkunst en waar de bewoners weer een totaal andere klederdracht hebben dan op de Uros eilanden. Als u liever buiten de gebaande paden reist dan mag het eiland Amantani niet ontbreken. Dit eiland is nog niet ontdekt door het massa toerisme en u waant zich even op een onbewoond eiland op het Titicacameer.

Het pad van de Inca’s…

Na het verblijf aan het Titicaca meer raad ik aan om door te reizen naar een van de bekendste steden in Peru, Cuzco. Dit kan per bus of per trein. Cuzco is één van de leukste steden in Zuid-Amerika waar ik ben geweest; vriendelijke mensen, lokale markten, gezellige pleinen, mooie architectuur en volop keuze aan Peruaanse restaurants. Cuzco is ook het vertrekpunt om één van de 7 wereldwonderen te bekijken, namelijk de Machu Picchu. Reis per trein vanaf Cuzco of Ollantaytambo, of maak een meerdaagse trekking. De mountainlodge trekking zorgt voor een comfortabel onderkomen mét de ervaring van het bewandelen van het pad van de Inca’s.

Mijn avontuur naar Machu Picchu…

Bij een meerdaagse trekking word u opgehaald bij het hotel en gaat u met een internationaal gezelschap op pad. Al gauw komt u op een hoogte van ruim 4300 meter. Afhankelijk van de trekking die u kiest gaat u een aantal dagen wandelen of andere activiteiten doen. Zelf ben ik op de eerste dag gaan mountainbiken door de bergen. Een waanzinnige tocht dwars door de bergen en waarbij we in 2,5 uur tijd naar beneden slingerden. De volgende dag gingen we voor nog meer actie; een canopy tocht door de bergen. Zwierend aan een kabelbaan zweefden we van berg naar berg. Hierna maakten we nog een 3-uur durende hike totdat we arriveerden in Aguas Calientes, het dorp aan de voet van Machu Picchu.

Klimmen tot het topje van Huayna Picchu…

Na een korte nacht was het dan zover en maakten we ons klaar voor de beklimming van de Machu Picchu. In ruim een uur zijn we omhoog geklommen en bij aankomst lag Machu Picchu nog aardig in de wolken. Vervolgens ben ik de Huayna Picchu gaan beklimmen. Dit keer ging het sneller en waren we in 45 minuten boven. Een intensieve tocht maar als traktatie werden we beloond met de optrekkende mist die ons de stad van de Inca’s toonde… Machu Picchu! Fenomenaal om vanaf grote hoogte de stad te bewonderen met de groene bergen eromheen. In één woord: Genieten! Na het Machu Picchu avontuur reist u per trein terug naar Ollantaytambo of Cuzco.

Nicole heeft ruim 10 jaar ervaring met reizen in Latijns-Amerika. Haar liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ze een aantal jaren heeft gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Graag deelt ze haar insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Back To Top