skip to Main Content

Chili
ongerept Patagonië

chili bergen en ijs

Tijdens een rondreis door Zuid-Amerika mag een bezoek aan het ongerept Patagonië in Chili en Argentinië niet ontbreken. Voor vertrek droom ik al uren weg bij de mooie foto’s van machtige gletsjers, uitgestrekte landschappen en het meest zuidelijke puntje van de wereld; Ushuaia. De reis start ik in Argentijns Patagonië; El Chalten. Via El Calafate reis ik naar Chileens Patagonië; Torres del Paine. Hierna bezoek ik Punta Arenas en Isla Magdalena om te eindigen in Ushuaia. 

El Chalten & de Fitz Roy… 

Vroeg in de ochtend ben ik er klaar voor, een stevig ontbijt heeft mijn maag gevuld en de hike schoenen heb ik aangetrokken. Samen met mijn medereiziger ga ik op pad naar Laguna Capri, een prachtig meer met uitzicht op de Fitz Roy. Na 1,5 uur wandelen komen we aan bij dit mooie plekje. Geen uitdaging is te veel dus besluiten we om direct door te gaan naar de Fitz Roy. Een pittige wandeling met soms flink wat klimmen en dalen, maar de traktatie op het einde is het dubbel en dwars waard. Een spectaculair uitzicht op het azuurblauwe meer en de omliggende bergen.

Gletsjers en ijsvelden bij Los Glaciers…

Met een flinke spierpijn in mijn benen (dat krijg je na 10 uur hiken!) sta ik op en maak mij klaar voor de reis naar El Calafate. Het is slechts 3 uur rijden. Na een bezoek aan het ijs museum mag hét hoogtepunt van dit gebied natuurlijk niet ontbreken; de Perito Moreno. Met de boot vaar ik langs de gletsjer, zó onwijs groot en wij zo immens klein… vanaf de balkons in het Nationaal Park blijf ik de hele middag kijken en foto’s maken. Een tip: maak gebruik van de Leal Cruise, hierbij gaat u in een klein gezelschap niet alleen langs de Perito Moreno varen maar ook langs andere gletsjers zoals de Upsala gletsjer. U geniet van een overheerlijke gourmet lunch en maakt aansluitend nog een wandeling. 

W-trekking door Torres del Paine…

Na het Argentijnse gedeelte is het tijd om Chileens Patagonië te gaan ontdekken. In het Nationaal Park Torres del Paine maak ik de W-trekking. Na een 4,5 uur durende hike naar Los Cuernos overnacht ik in een tent tussen de bergen. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een lodge als onderkomen, afhankelijk van wat uw wensen zijn. De volgende dag is het vroeg uit de veren want er staat een lange dag op mij te wachten, een hike richting de Mirador Frances. Onderweg loop ik door bossen, klim ik over stenen, kom ik langs beekjes en ontmoet her en der andere reizigers. Het weer zit fantastisch mee want de zon weet het goed warm te maken. Ditmaal is het einde van de dag genieten van een verblijf in een lodge, ontspannen bij een haardvuur na een inspannende trekking is meer dan welkom.   

Pinguïns & Fin del Mundo… 

Na het ongerepte deel van Patagonië is het tijd voor wat wildlife, Pinguïn kolonies spotten op Isla Magdalena. Happy Feet all over the place! Tijdens de boottocht heb ik zelfs het geluk om kleine orka’s te spotten. Na een (voorlopig) laatste reis kom ik aan bij het einde van de wereld, Ushuaia. Een klein stadje vanwaar de grote schepen richting het 7e continent Antarctica vertrekken.  

Ongerept Patagonië is voor mij een van de hoogtepunten tijdens mijn rondreis door Zuid Amerika. Intensieve wandeltochten maar ontzettend genieten van de indrukwekkende en afwisselende natuur… 

Nicole heeft ruim 10 jaar ervaring met reizen in Latijns-Amerika. Haar liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ze een aantal jaren heeft gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Graag deelt ze haar insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Back To Top