skip to Main Content

Mexico
De bruisende metropool Mexico-Stad

Mexico san miguel allende mensen getrouwd

Mijn eerste bezoek aan het land van de Maya’s en Mariachi’s was in 2015. Mexico is voor mij een verrassende ontdekking; de variatie in cultuur, de mensen en natuur is immens. Vanuit Mexic-Stad reis ik naar Tulum en ontdek de diversiteit van het land en dat Mexico zo veel meer is dan alleen een strandbestemming. Graag deel ik mijn favoriete bezienswaardigheden in Mexio-Stad.

Kleinschalig verblijf in Nima Hotel

Vanuit het vliegtuigraam kijk ik naar buiten en zie de flikkerende lichtjes van de bruisende metropool onder mij, Mexico Stad. “Wauw het gaat nu echt beginnen, het avontuur tegemoet”, denk ik. Op de luchthaven zoek ik een taxi en ga op weg naar mijn verblijf voor de komende dagen. Een absolute aanrader in Mexico Stad is het Nima Hotel gelegen in de trendy wijk La Roma. Met drie luxueuze ensuite slaapkamers elk uniek ingericht, heeft Nima een intieme sfeer.

Leer over de verschillende culturen die Mexico rijk is

Bij het uitzoeken van de bezienswaardigheden in Mexico-Stad besluit ik dat een bezoek aan het antropologisch museum absoluut niet mag ontbreken. Het enorme museum is op zichzelf al een kunstwerk en herbergt een enorme schat aan culturele bezienswaardigheden. Erg indrukwekkend als u geïnteresseerd bent in de diverse culturen die het land rijk is en het geeft een goede basis voor een rondreis door Mexico. Nadat ik een aantal uur door dit museum heb gestruind besluit ik de stad verder te gaan ontdekken. Zo bezoek ik onder andere Palacio de Bellas Artes, de Zocalo en de wijk Polanco.

Kunst in artistiek Coyoacán

In het zuiden van Mexico-Stad ligt de artistieke wijk Coyoacán. Eerder was deze wijk een landelijk dorp buiten de stad maar inmiddels is het uitgegroeid tot een van de rijkere wijken van Mexico-Stad. Het is een bron van kunst en geschiedenis en u vindt hier dan ook vele musea, bohemien cafés, boekwinkels en lokale markten Vanaf de plaza hidalgo maakt u met een authentieke tram een tocht door de wijk waarbij u diverse bezienswaardigheden ontdekt. Een must-see is het museum van de beroemde Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Het huis uit de jaren vijftig staat bekend als La Casa Azul en werd geschonken door Kahlo’s man, Diego Rivera, met de bedoeling om er een museum van te maken. Er staan diverse werken tentoongesteld van Kahlo en Rivera en persoonlijke foto’s. Coyoacán is een heerlijke plek om u een dag onder te dompelen in het culturele hart van de Mexicanen!

Piramides van Teotihuacan

Net buiten Mexico kunt u de tempels van Teotihuacan bezoeken. Een van de hoogtepunten als u geïnteresseerd bent in de Maya en Azteken cultuur. Er zijn twee piramides genaamd de Maan en de Zon. U waant zich even in Egypte want de tempels zijn ook op eenzelfde wijze gebouwd. Tussen beide piramides loopt de weg van de doden “avenue of the dead”. Hier werden de mensenoffers door de Azteken geleid naar het altaar voor de maanpiramide om de goden weer gerust te stellen. Op de terugweg naar Mexico-Stad bezoekt u een organische boederij waar u het lokale drankje mezcal kunt proeven. Een prima afsluiter van de dag!

Er is uiteraard nog veel meer te ontdekken in de bruisende metropool van Mexico-Stad, met veel plezier vertellen Sergio en ik u hier meer over.

Nicole heeft ruim 10 jaar ervaring met reizen in Latijns-Amerika. Haar liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ze een aantal jaren heeft gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Graag deelt ze haar insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Back To Top