skip to Main Content

Latijns-Amerika
6x Avontuurlijke hikes in Latijns-Amerika

EcoCamp Torres del Paine in Chili

De ruige natuur en bergketens in Latijns-Amerika zorgen ervoor dat dit continent perfect is voor avontuurlijke reizigers die erop uit willen trekken te voet. Een aantal van de avontuurlijke hikes in Latijns-Amerika heb ik zelf mogen ervaren, andere staan ook bij mij hoog op de bucketlist. Graag deel ik met u per bestemming een avontuurlijke hike. De hikes variëren van dagtochten tot aan meerdaagse trekkingen.

Argentinië: een avontuurlijke hike in het Patagonië-woud

Het Nationaal Park Alerces ligt in het noordwesten van de Argentijnse provincie Chubut, in de buurt van de stad Esquel en grenzend aan Chili. Alerces staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en kenmerkend is de Patagonische Andes. Het park is vernoemd naar de Alerce die hier veelvuldig voorkomt, sommige van deze bomen zijn meer dan 1.000 jaar oud. In deze bosrijke omgeving ligt Los Huemules, een avontuurlijke plek met de benodigde luxe en comfort. Hiervandaan zijn er ontelbare circuits voor activiteiten in de natuur. Tussen november en april bied het landschap een indrukwekkende verscheidenheid; van lentetinten en sporen van sneeuw tot de zomer met al zijn groen en het spectaculaire van de herfst met zijn palet van roodtinten. Dit is het perfecte seizoen voor avontuurlijke hikes in Nationaal Park Alerces. Tijdens de dagtochten heeft u de kans om de lokale fauna te bewonderen: spechten, condors, vossen, herten en nog veel meer soorten.

Brazilië: een avontuurlijke hike in Chapada Diamantina

Ten westen van de stad Salvador ligt het Nationaal Park Chapada Diamantina. Dé plek voor een avontuurlijke hike langs kliffen, plateaus, grotten en watervallen. U wandelt langs cactussen en bromelia’s en kijkt uit over valleien en kloven. In dit gebied is het mogelijk om een dagtocht te maken tot aan meerdaagse avontuurlijke hikes. Samen met een gids ontdekt u het ruige gebied en wandelt u 2 tot 5 uur per dag.

Chili: een avontuurlijke hike in Torres del Paine

De omgeving van Patagonië leent zich uitstekend voor een avontuurlijke hike en zo ook het Nationaal Park Torres del Paine. De beroemde W-trekking is een meerdaagse trekking van 3 tot 5 dagen waarbij u overnacht in het nationaal park. Maar ook vanuit accommodaties zoals EcoCamp Patagonië kunt u dagtochten maken in de omgeving. Geniet van de uitgestrekte landschappen, de talrijke dieren zoals adelaars, vossen en lama’s en de besneeuwde bergtoppen om u heen. Een avontuurlijke hike is in dit nationaal park gegarandeerd!

Ecuador: een avontuurlijke hike met de Quilotoa Loop

De Quilotoa Loop is één van mijn persoonlijke favorieten. Tijdens deze avontuurlijke hike wandelt u gemiddeld 6 tot 7 uur per dag. Het is een meerdaagse trekking van 4 dagen door het Andesgebergte van Ecuador. U gaat terug in de tijd en beleeft de omgeving op een avontuurlijke manier, wandelend door valleien met uitzicht op de groene bergen. Ontmoet de lokale inwoners in het dorp Isinlivi en Chugchilan en maak kennis met hun lokale tradities. Als kers op de taart bezoekt u het Quilotoa kratermeer, een vulkanische krater gevuld met een smaragdgroen meer. In het zonlicht geeft dit een mooi kleurenspel weer! De avontuurlijke hike eindigt in het plattelandsdorpje Tigua waar u overnacht op een lokale boerderij en teruggaat in de tijd.

Mexico: een avontuurlijke hike door de Copper Canyon

In het noorden van Mexico ligt de grootste bergketen van noord- Amerika; de Copper Canyon. De ruige wildernis, robuust berggebied, mijnbouwgebieden en inheemse dorpen; een bezoek aan de Copper Canyon heeft het allemaal en brengt u buiten het gebaande pad. Van korte wandelingen van een paar uur tot aan avontuurlijke hikes tijdens een meerdaagse expeditie, alles is mogelijk. Voor de actieve en sportieve wandelaar is er zelfs de mogelijkheid om een 9-daagse trekking te maken waarbij u door de kloven van Urique, San Rafael en Guitayvo wandelt.

Peru: een avontuurlijke hike over het pad van de Inca’s

Eén van de meest bekende trails ter wereld is de Inca trail. Maar er zijn meerdere wegen die naar Machu Picchu leiden; kies voor een avontuurlijke hike met Mountain Lodges of Peru. Tijdens de sportieve trekking maakt u ook kennis met de culturele aspecten van het land. De organisatie is in handen van Peruanen die gepassioneerd zijn over de bergen en de mensen die daar wonen. Geen overnachting in een tentje, maar genieten in een comfortabele mountain lodge. U heeft de keuze uit de Salkantay of de Lares trekking. U bewandelt andere Inca paden en afhankelijk van de moeilijkheidsgraad gaat u 3, 5 of 7 dagen op pad.

Heeft u ook zin gekregen om op pad te gaan in de wilde natuur en er op uit te trekken? Neem dan vrijblijvend contact op. Graag help ik u met het samenstellen van een privé rondreis met een avontuurlijke hike in Latijns-Amerika!

Nicole heeft ruim 10 jaar ervaring met reizen in Latijns-Amerika. Haar liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ze een aantal jaren heeft gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Graag deelt ze haar insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Back To Top