skip to Main Content

Galapagos
Het pareltje in de Stille Oceaan

pinguin galapagos

De Galapagoseilanden, het is één van mijn favoriete plekjes die ik in Ecuador heb ontdekt. Graag deel ik mijn reistips voor de Galapagos om dit unieke plekje op aarde te bezoeken.

De Galapagoseilanden liggen 1000 kilometer uit de kust van Ecuador en zijn bekend geworden door de wereldberoemde evolutietheorie van Charles Darwin. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en hebben een uniek ecosysteem met vele bijzondere planten en dieren die er voorkomen. Het is niet alleen voor biologen een interessant gebied om te bezoeken maar ook voor de echte natuur- en dierenliefhebber!

Ontdek de eilanden per cruise…

De eerste keer dat ik de Galapagoseilanden bezocht heb ik dit per cruise gedaan. Cruises zijn er in allerlei soorten en maten, maar ik raad aan om voor de kleinschalige variant te kiezen met een maximum van zestien passagiers aan boord. Daarnaast is het afhankelijk van uw budget of u kiest voor een tourist superior, first class of luxury class cruise. De cruises hebben vaste vertrekdata en vaarroutes gekregen van het Nationaal Park en  hier wijken ze niet vanaf. Tijdens mijn cruise met de Guantanamera heb ik in vijf dagen een vaarroute rond de zuidelijke eilanden afgelegd. De eilanden die we hebben bezocht zijn San Cristobal, Española, Floreana Santa Fe en Santa Cruz.

Het levendige dierenrijk…

Een ontmoeting met zeeleeuwen, schildpadden en manta’s tijdens het snorkelen (en zelfs haaien!) behoorde tot een van de hoogtepunten van de trip. Het is ongelooflijk van hoe dichtbij u de dieren mag bewonderen. Ook tijdens een wandeling over het strand struikelt u over de zeeleeuwen. Daarnaast zijn ook de leguanen, Galapagos-pinguïns en reuzenschildpadden een ware attractie. Tussen de activiteiten door is er voldoende tijd om te genieten van de zon op het zonnedek of de lezingen van de gids bij te wonen.

Ga eilandhoppen of op safari!

De tweede keer dat ik de Galapagoseilanden heb bezocht ben ik gaan eilandhoppen. Er zijn drie eilanden bewoond; San Cristobal, Santa Cruz en Isabela. Alle drie de eilanden hebben voldoende mogelijkheden qua accommodatie. Een mooie aanrader op San Cristobal is het Golden Bay Hotel. Gelegen aan de baai met een fantastisch uitzicht over de zee en de omliggende zeeleeuwen. Op Santa Cruz gaat u terug naar het safari gevoel tijdens een verblijf  in het Galapagos Safari Camp. Ontdek de big 5 van de Galapagos eilanden en verblijf in één van de tenten in de hooglanden. Als u naar Isabela gaat is Iguana Crossing het beste hotel om te verblijven gezien de ruime kamers, jacuzzi en het strand dat om de hoek is gelegen.

Actief tussen de dieren…

Op alle drie de eilanden zijn er inwoners en dit maakt dat er ook mogelijkheden zijn om activiteiten te ondernemen. Per boot onderneemt u dag tours, gaat u snorkelen naar diverse baaien zoals bijvoorbeeld Tortuga Bay of maakt u een fietstocht door de hooglanden van San Cristobal of Santa Cruz. Bewandel de Sierra Negra Vulkaan op het eiland Isabela of bezoek een Rescue Centre van landschildpadden. Er is genoeg te zien en te doen voor de natuurliefhebber en de sportieve reiziger. Maar ook als u wilt ontspannen op de stranden is dit mogelijk.

Voor mij is dit pareltje in de Stille Oceaan een van de mooiste plekken die ik heb bezocht gedurende mijn reizen, omringd door de natuur en het dierenleven raak ik hier nooit op uitgekeken. Hopelijk zegt u straks hetzelfde!

Nicole heeft ruim 10 jaar ervaring met reizen in Latijns-Amerika. Haar liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ze een aantal jaren heeft gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Graag deelt ze haar insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Back To Top