skip to Main Content

Ecuador
Quilotoa Loop, een kleurrijke ontdekking

Ecuador - Quilotoa Loop nicole

De eerste keer dat ik naar Ecuador vertrok was in november 2007 voor een afstudeerstage bij een reisagentschap. Hierdoor kreeg ik de kans om de diversiteit van Ecuador te ontdekken door vele reizen te maken. Een daarvan was een avontuurlijke tocht door het Andesgebergte namelijk de Quilotoa loop.

De Andes, een speciaal plekje in mijn hart…

Het gebied van het Andesgebergte heeft een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Zo anders dan wat ik gewend ben; de grootsheid van de immense bergen, besneeuwde toppen van de vulkanen, een boer die op het land aan het werk is, de zuivere lucht, de roofvogels die door de valleien zweven, de azuurblauwe kratermeren, de lichamelijke inspanning om een berg op te klimmen en dan vervolgens te genieten van een prachtig uitzicht, ik geniet er intens van. Voor mij was de Quilotoa loop in Ecuador dan ook een van de hoogtepunten van mijn verblijf.

De Quilotoa Loop; een tocht dwars door de bergen en valleien…

Vanuit het Nationaal Park Cotopaxi vertrek ik met een internationaal gezelschap naar Isinlivi, een klein dorpje midden in de Andes. Hier overnachten we in de ecolodge Llullullama, een traditionele boerderij omgetoverd tot een uniek plekje om te genieten van de prachtige omgeving. Een geweldige plek waarbij we ons tussen de locals begeven. Er wordt heerlijk gekookt door de lokale bevolking en ’s avonds genieten we van de warmte bij de open haard, lekker knus en sfeervol.

Van Isinlivi naar Chugchilan…

De volgende dag starten we met de Quilotoa Loop; we vertrekken richting Chugchilan. De komende 6 uur wandelen we een route dwalend door bergen en valleien met groene uitzichten. Een goede conditie is wel nodig gezien de beklimmingen, maar het is het dubbel en dwars waard! De derde dag van de Quilotoa Loop wandelden we van Chugchilan naar het Quilotoa kratermeer. Een route die ons naast de overweldigende natuur ook kennis laat maken met de cultuur want we wandelen langs allerlei kleine dorpjes. Het voelt alsof we teruggaan in de tijd; de boeren werken op het land, de vrouwen zorgen voor het huishouden en de kinderen rennen vrolijk in het rond. Er bekruipt mij een gevoel van thuiskomen als we uitgenodigd worden voor een kopje thee bij de mensen binnen. De vriendelijkheid van de mensen is ongekend. Na een pittige klim komen we aan bij de kers op de taart van deze Quilotoa Loop; het Quilotoa kratermeer.

Het kleurrijke hoogtepunt; Quilotoa kratermeer…

Door de zonnestralen kleurt het Quilotoa meer prachtig azuurblauw met groentinten. We maken een wandeling aan de rand van de krater en genieten van de rust en stilte. De Quilotoa Loop in Ecuador is een aanrader voor iedere natuurliefhebber en sportieveling, een tocht die u laat kennis maken met één van de kleurrijke hoogtepunten van Ecuador!

Bent u geïnspireerd?

Nicole heeft ruim 10 jaar ervaring met reizen in Latijns-Amerika. Haar liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ze een aantal jaren heeft gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Graag deelt ze haar insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Back To Top