skip to Main Content

Stijlvol overnachten in Ecuador? Ontdek deze luxe hotels in Quito!

Ecuador quito hotel Illa experience gezin

In Quito, de hoofdstad van Ecuador, zijn er verschillende type hotels om te overnachten. Van budget- tot middenklasse en luxe hotels. Wij overnachtten in 3 luxe hotels in Quito. Een stijlvol verblijf in het historisch centrum van Quito. Wat hebben de hotels te bieden aan faciliteiten? Hoe zien de kamers eruit? En welke extra’s maken het tot een luxe verblijf? Lees onze ervaringen…

Droomhotel Casa Gangotena
Casa Gangotena is het meest exclusieve hotel van Quito. Een koloniaal pand gelegen aan de Plaza de San Francisco in het historisch centrum van Quito. Het oorspronkelijke pand is gebouwd in 1600 door de familie Ponce Castillejo en de eerste jaren werd het bewoond door presidenten van Ecuador. De uiteindelijke eigenaar van het pand werd de rijke familie Gangotena. In 1914 werd het koloniale pand flink beschadigt door een brand. Uiteindelijk werd het in 1926 volledig herbouwd door de Italiaanse gebroeders Russo. De liefde van deze architecten voor de koloniale stijl is nog steeds terug te zien in dit luxe hotel in Quito. De sierlijke kolommen, fonteinen, muurschilderingen en fresco’s maken Casa Gangotena tot een droomhotel. In 2007 werd het koloniale pand verkocht aan de voormalige burgemeester van Quito en na de nodige renovatie werd het in 2010 geopend als luxe boetiek hotel.

Fenomenaal uitzicht op Plaza San Francisco
Casa Gangotena heeft meerdere plekken waar je heerlijk kunt ontspannen. Zo is er een patio met kleurrijke bloemen, de binnentuin waar iedere dag om 16:00 uur tea-time wordt geserveerd en ook de bar waar er gezellige hoekjes zijn gecreëerd om met elkaar na te praten over de dag. Genieten met een fenomenaal uitzicht? Ga dan naar de bovenste verdieping en vanaf het dakterras kijk je uit over de Plaza San Francisco en het historisch centrum van Quito. Ontbijten of dineren op het dakterras is ook mogelijk, sfeervoller dan dit wordt het niet!

Ontdek het unieke design van Hotel Carlota
In het historisch centrum, vlakbij Plaza Grande, ligt het kleinschalige Hotel Carlota. Een luxe hotel in Quito dat design combineert met duurzaamheid. Het echtpaar Renato en Veronica runnen Hotel Carlota. Het pand was familiebezit van Renato’s grootmoeder Carlota en zij besloten dit te behouden en volledig te renoveren. Door het kleinschalige karakter is de service persoonlijk en creëren ze een sfeer waar je je thuis voelt. Hotel Carlota is gebouwd in de Franse stijl uit de jaren 1900, heeft 12 kamers en is onlangs uitgeroepen tot Designhotel van de World op de World Travel Awards. Het koloniale pand heeft kleinere kamers maar ook een suite deluxe of een loft waar je geniet van een stijlvol en ruim verblijf. Iedere kamer is in de stijl van een vogel ingericht, de vogels van Quito, waar grootmoeder Carlota zo van hield. Met verschillende kleuren en een design dat hierop is geïnspireerd maakt dat iedere kamer uniek is.

Verborgen plekjes in Hotel Carlota
Zowel de locals als de gasten genieten van de openbare ruimtes van Hotel Carlota. Drink samen met de locals een drankje op het dakterras en geniet van het uitzicht over het historisch centrum. Op zondagmiddag wordt er vaak een brunch georganiseerd, gezellig en smaakvol! Voor de trap naar het dakterras ontdekten wij een kleine wijnkelder. Een ruim assortiment aan wijnen uit verschillende delen van de wereld kun je hier proeven. Wil je een goed boek lezen? Er is een intieme bibliotheek ingericht met stijlvolle items en een reeks aan boeken over Ecuador.

Bistro Carlota
In de Bistro Carlota worden traditionele gerechten geserveerd waardoor je de smaken van Ecuador ervaart. Het Bistro-menu is zeer gevarieerd met hapjes, soepen, sandwiches, salades, voorgerechten, desserts en drankjes. Elke dag is een verrassing want de chef-kok zorgt iedere dag voor een andere creatie. Ontbijt is inclusief en voor het diner maak je een reservering. Van woensdag tot vrijdag zijn er naast het menu ook 2 speciale opties: het proeverij-menu en het Carlota-menu.

Beleef de bijzondere ervaring in Illa Experience
Bij aankomst in Illa Experience is er geen ‘normale’ check-in maar een bijzondere ervaring. Iedere dag zijn er andere ervaringen waarmee zij de gasten verwelkomen en aangenaam verrassen. Afgestemd op de tijd van aankomst en op de gast; voor een familie is er bijvoorbeeld de ervaring van het maken van schuim-ijsjes en wij genieten van het traditionele drankje canelazo.

Thema’s in Illa Experience
Illa Experience is een kleinschalig luxe hotel in Quito met in totaal 10 kamers waarvan 6 deluxe en 4 suites. Het hotel is een oud familiehuis in het historisch centrum van Quito in de wijk San Marcos en bestaat uit 3 verdiepingen. Iedere verdieping heeft zijn eigen thema; de koloniale, de republieke en de moderne verdieping. Deze thema’s zijn terug te vinden in het design van het hotel. Zo heeft de koloniale verdieping traditionele zuilen, zijn de ramen op de republieke verdieping verdeeld in kleine ruitjes en zijn er op de moderne verdieping veel houten materialen te zien. Illa Experience heeft zachte kleuren en pasteltinten wat een rustig en warm gevoel geeft. Dit past bij het gedachtegoed; zij willen dat je je niet een gast voelt, maar dat je je thuis voelt.

Restaurant NUEMA
Het restaurant NUEMA is van een hoge kwaliteit en bereid exclusieve diners met lokale producten. De stijl van de keuken is fusion. Het ontbijt is inclusief en voor de lunch en het diner kun je vooraf reserveren. Vanuit het restaurant loop je naar het dakterras, een hippe plek om een drankje te doen. Ga je 1 verdieping naar beneden dan vind je daar een kleine wijnkelder waar wijnproeverijen worden georganiseerd. Ben je juist fan van gin? Dan zijn er ook verschillende soorten gin om te proeven.

Ontspannen in de spa van Illa Experience
Wil je na een intensieve dag in Quito ontspannen? Dat kan! Er is een kleinschalige spa met een massagestoel, een jacuzzi en 2 massagestoelen voor manicure en pedicure. Daarna is het genieten van de binnentuin met het uitzicht op de Panecillo.

Wil je ook een bijzondere ervaring door in één van deze luxe hotels in Quito overnachten? Neem contact met ons op!

Nicole heeft ruim 10 jaar ervaring met reizen in Latijns-Amerika. Haar liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ze een aantal jaren heeft gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Graag deelt ze haar insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Back To Top