skip to Main Content

Ecuador
Luxe hotels in Quito

Bijzondere check-in bij Illa Experience in Quito

In Quito, de hoofdstad van Ecuador, zijn er verschillende type hotels om te overnachten. Van budget- tot middenklasse en luxe hotels. Wij overnachtten in 3 luxe hotels in Quito. Wat hebben de hotels te bieden aan faciliteiten? Hoe zien de kamers eruit? En welke extra’s maken het tot een luxe verblijf? Lees onze ervaringen.

Droomhotel Casa Gangotena

Casa Gangotena is het meest exclusieve hotel van Quito. Een koloniaal pand gelegen aan de Plaza de San Francisco in het historisch centrum van Quito. Het oorspronkelijke pand is gebouwd in 1600 door de familie Ponce Castillejo en de eerste jaren werd het bewoond door presidenten van Ecuador. De uiteindelijke eigenaar van het pand werd de rijke familie Gangotena. In 1914 werd het koloniale pand flink beschadigt door een brand. Uiteindelijk werd het in 1926 volledig herbouwd door de Italiaanse gebroeders Russo. De liefde van deze architecten voor de koloniale stijl is nog steeds terug te zien in dit luxe hotel in Quito. De sierlijke kolommen, fonteinen, muurschilderingen en fresco’s maken Casa Gangotena tot een droomhotel. In 2007 werd het koloniale pand verkocht aan de voormalige burgemeester van Quito en na de nodige renovatie werd het in 2010 geopend als luxe boetiek hotel.

Fenomenaal uitzicht op Plaza San Francisco

Casa Gangotena heeft meerdere plekken waar u heerlijk kunt ontspannen. Zo is er een patio met kleurrijke bloemen, de binnentuin waar iedere dag om 16:00 uur tea-time wordt geserveerd en ook de bar waar er gezellige hoekjes zijn gecreëerd om met elkaar na te praten over de dag. Genieten met een fenomenaal uitzicht? Ga dan naar de bovenste verdieping en vanaf het dakterras kijkt u uit over de Plaza San Francisco en het historisch centrum van Quito. Ontbijten of dineren op het dakterras is ook mogelijk, sfeervoller dan dit wordt het niet!

Ontdek het unieke design van Hotel Carlota

In het historisch centrum, vlakbij Plaza Grande, ligt het kleinschalige Hotel Carlota. Een luxe hotel in Quito dat design combineert met duurzaamheid. Het echtpaar Renato en Veronica runnen Hotel Carlota. Het pand was familiebezit en behoorde tot Renato’s grootmoeder Carlota. Renato en Veronica besloten het pand te behouden en volledig te renoveren. Door het kleinschalige karakter is de service persoonlijk en creëren ze een sfeer waar u zich thuis voelt. Hotel Carlota is gebouwd in de Franse stijl, heeft 12 kamers en is onlangs uitgeroepen tot Designhotel of the World. Iedere kamer is uniek, heeft verschillende kleuren en draagt de naam van één van de vogels van Quito, de vogels waar grootmoeder Carlota zo van hield.

Verborgen plekjes in Hotel Carlota

Zowel de locals als de gasten genieten van de openbare ruimtes van Hotel Carlota. Drink samen met de locals een drankje op het dakterras en geniet van het uitzicht over het historisch centrum. Op zondagmiddag wordt er vaak een brunch georganiseerd, gezellig en smaakvol! Voor de trap naar het dakterras ontdekten wij een kleine wijnkelder. Een ruim assortiment aan wijnen uit verschillende delen van de wereld kunt u hier proeven. Wilt u een boek lezen? Er is een intieme bibliotheek ingericht met stijlvolle items en een reeks aan boeken over Ecuador.

Bistro Carlota

In de Bistro Carlota worden traditionele gerechten geserveerd waardoor u de smaken van Ecuador ervaart. Het Bistro-menu is zeer gevarieerd met hapjes, soepen, sandwiches, salades, voorgerechten, desserts en drankjes. Elke dag is een verrassing want de chef-kok zorgt iedere dag voor een andere creatie. Ontbijt is inclusief en voor het diner maakt u een reservering. Van woensdag tot vrijdag zijn er naast het menu ook 2 speciale opties: het proeverij-menu en het Carlota-menu.

Beleef de bijzondere ervaring in Illa Experience

Bij aankomst in Illa Experience is er geen ‘normale’ check-in maar een bijzondere ervaring. Iedere dag zijn er andere ervaringen waarmee zij de gasten verwelkomen en verrassen. Afgestemd op de tijd van aankomst en op de gast; voor een familie is er bijvoorbeeld de ervaring van het maken van schuim-ijsjes en wij genieten van het traditionele drankje canelazo.

Thema’s in Illa Experience

Illa Experience is een kleinschalig luxe hotel in Quito met in totaal 10 kamers waarvan 6 deluxe en 4 suites. Het hotel is een oud familiehuis in het historisch centrum van Quito in de wijk San Marcos en bestaat uit 3 verdiepingen. Iedere verdieping heeft zijn eigen thema; de koloniale, de republieke en de moderne verdieping. Deze thema’s zijn terug te vinden in het design van het hotel. Zo heeft de koloniale verdieping traditionele zuilen, zijn de ramen op de republieke verdieping verdeeld in kleine ruitjes en zijn er op de moderne verdieping veel houten materialen te zien. Illa Experience heeft zachte kleuren en pasteltinten wat een rustig en warm gevoel geeft. Dit past bij het gedachtegoed; zij willen dat u zich niet een gast voelt, maar dat u zich thuis voelt.

Restaurant NUEMA

Het restaurant NUEMA is van een hoge kwaliteit en bereid exclusieve diners met lokale producten. De stijl van de keuken is fusion. Het ontbijt is inclusief en voor de lunch en het diner dient u vooraf te reserveren. Vanuit het restaurant loopt u naar het dakterras, een hippe plek om een drankje te doen. Gaat u 1 verdieping naar beneden dan vind u daar een kleine wijnkelder waar wijnproeverijen worden georganiseerd. Bent u fan van gin? Dan zijn er ook verschillende soorten gin om te proeven.

Ontspannen in de spa van Illa Experience
Wilt u na een intensieve dag in Quito ontspannen? Dat kan! Er is een kleinschalige spa met een massagestoel, een jacuzzi en 2 massagestoelen voor manicure en pedicure. Daarna is het genieten van de binnentuin met het uitzicht op de Panecillo.

Wilt u ook een bijzondere ervaring door in één van deze luxe hotels in Quito overnachten? Neem contact met ons op!

Nicole heeft ruim 10 jaar ervaring met reizen in Latijns-Amerika. Haar liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ze een aantal jaren heeft gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Graag deelt ze haar insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Back To Top