skip to Main Content

Droomreis naar de Amazone van Ecuador: Napo Wildlife Center

Napo Wildlife Center is benoemd tot één van de beste ecolodges ter wereld. Gelegen aan de noordelijke rand van het Nationaal Park Yasuní aan de oevers van de Napo-rivier is dit een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Dit jaar maakten wij deze droomreis naar de Amazone van Ecuador en bezochten Napo Wildlife Center. Wij vertellen je graag over onze ervaringen!

De reis naar Napo Wildlife Center
We vliegen van Quito in een half uurtje naar de junglestad Coca. Bij aankomst worden we begroet door onze gids van Napo Wildlife Center. Hij stelt zich voor en neemt ons per bus mee naar de centrale ontmoetingsplek. Hier krijgen we een uitleg over het vervolg van onze reis; we varen 2,5 uur met een gemotoriseerde kano over de Napo rivier en vervolgens stappen we over op een peddelkano. De gidsen peddelen ons 2 uur door de smalle kreekjes op weg naar het Añangu Lake. De reis naar Napo Wildlife Center is een beleving op zich! Tijdens de tocht in de peddelkano spotten we al volop dieren; kaaimannen, verschillende vogelsoorten en rondslingerende apen. Na 2 uur doemt het Añangu Lake voor ons op met de rode hutten van Napo Wildlife Center. Een magisch moment want wauw je bevindt je echt midden in de natuur!

Een unieke accommodatie diep in de Amazone
We worden vriendelijk begroet door de hotelmanager en krijgen een rondleiding door Napo Wildlife Center. De ecolodge is ontworpen en gebouwd door de inheemse Añangu gemeenschap. Er zijn 12 standaard cabins en 8 suite cabins. De cabins hebben kingsize bedden, een privé badkamer met warm water en een privé balkon met hangmat. Alle suites hebben een jacuzzi waar het goed vertoeven is na een actieve dag in de Amazone. Ben je met je gezin op vakantie? Dan zijn er ook nog kamers die met elkaar verbonden zijn en waardoor je samen geniet van je verblijf. Napo Wildlife Center heeft een ruim restaurant met een buffetmenu, een bar en een dek met loungestoelen. De trots van deze unieke accommodatie is de observatietoren van 30 meter hoog. Vanaf de 7e verdieping kan je perfect vogels spotten! Ben je moeilijk ter been? Dan is er een lift gebouwd die tot de 5e verdieping gaat zodat je alsnog prima kan genieten van het spectaculaire uitzicht.

Het dierenleven in Nationaal Park Yasuní
Wij bezoeken Napo Wildlife Center in de periode maart-april, een prima periode om naar de Amazone te reizen. Helaas hebben we pech met het weer want het regent flink. Hierdoor zien we niet op alle plekken evenveel dieren. Maar doordat we ruim 5 dagen in de Amazone zijn vergroten we de kans om de bijzondere dieren te spotten. Het gebied van Napo beslaat ruim 2400 hectare en is gelegen in één van de meest unieke nationale parken ter wereld; Yasuní. National Geographic heeft hier uitgebreid onderzoek gedaan en heeft dit nationale park uitgeroepen tot één van de meest bio-diverse plekken ter wereld. Het dier wat je alleen rond Napo Wildlife Center ziet is de gigantische rivierotter. We hebben geluk dat we een grote familie spotten! Verder zien we het kapucijnsaapje, de rode brulapen, het dwergzijde aapje (het kleinste aapje ter wereld), kaaimannen, een kaaimanteju, tientallen vogelsoorten en zelfs een luiaard!

Travel Happiness!
Leuk weetje; nadat we tijdens de kanotocht de familie van gigantische rivierotters hebben gespot komen ze rondom de lodge zwemmen. Vanuit onze hangmat spotten we de dieren zwemmend én etend van een lekkere vis onder onze rode hut, dat was een ultiem travel happiness-moment!

Actief & ontspannen bij Napo Wildlife Center
De dagen beginnen vroeg in de Amazone, immers het dierenleven ontwaakt al voor de zon opkomt. We beginnen de dag met een stevig ontbijt en daarna is er de keuze uit diverse activiteiten. Wij steken met de peddelkano het meer over en gaan 40 minuten wandelen over één van de trails om daarna de uitkijktoren te beklimmen. Dit is de perfecte plek om toekans en overvliegende ara’s te spotten. Naast het wandelen door de Amazone kun je ook een bezoek brengen aan de claylicks. Als je in alle vroegte komt (tussen 07:00 en 08:00 uur) heb je grote kans om honderden papegaaien, parkieten en ara’s te zien. Zij eten de klei van de rotswand om zo de giftige stoffen in hun lichaam te neutraliseren. Een waar spektakel! Wil je ook graag een culturele ervaring? Breng dan een bezoek aan de inheemse Añangu gemeenschap. Na een actieve dag is het heerlijk om te ontspannen in de jacuzzi. Het is heerlijk om te ontspannen met uitzicht op de groene Amazone terwijl je geniet van het concert van de brulapen.

Handige extra’s bij Napo Wildlife Center
Bij aankomst in de junglestad Coca krijg je een bidon van Napo Wildlife Center waardoor je gedurende het hele verblijf zo je water bijvult. Geen plastic dus! Ook is er voor een lunchpakket gezorgd waardoor je tijdens de reis met een gevulde maag op pad gaat. Bij aankomst in de ecolodge zorgt de gids ervoor dat je passende rubberlaarzen krijgt die je tijdens de activiteiten gebruikt. Regent het? Dan zijn er poncho’s die je over je kleding aan kan doen. Ook erg fijn; na elke activiteit wordt je verwelkomd bij de lodge met een fris drankje en een fris doekje. Het zijn deze kleine details die het verblijf in Napo Wildlife Center extra comfortabel maken.

Wil je meer weten over een verblijf in Napo Wildlife Center? Neem contact met ons op en wij vertellen je met plezier over onze ervaring.

Nicole heeft ruim 10 jaar ervaring met reizen in Latijns-Amerika. Haar liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ze een aantal jaren heeft gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Graag deelt ze haar insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Back To Top