skip to Main Content

Ecuador
6x bijzondere reistips

aap amazone ecuador

Wat maakt Ecuador zo bijzonder?

Deze vraag word mij regelmatig gesteld. Ecuador is een wat onbekender land voor de meeste reizigers en tja, wat maakt Ecuador zo bijzonder? Het is het land waar mijn liefde voor Latijns Amerika is ontstaan en ik woonde er een aantal jaren. Het werken bij een reisagentschap combineerde ik met reizen en ik heb bijzondere plekjes ontdekt ver weg van de massa. Het is één van de kleinere landen van Zuid-Amerika en daardoor is het makkelijk bereisbaar. Ik deel graag mijn 6x bijzondere reistips over Ecuador.

  1. Acclimatiseer in het historische centrum van Quito

Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks met de KLM naar Quito. Bij aankomst merkt u direct dat de stad op 2.850 meter ligt. De lucht is er ijl en dus is een dag acclimatiseren zeker aan te raden. En waar gaat dat beter dan in het historische centrum van Quito? Verblijf in het gerestaureerde herenhuis dat is omgetoverd tot een vijf sterren boetiek hotel; Casa Gangotena. Vanuit uw kamer heeft u een fantastisch uitzicht op het plein van San Francisco. Vooral ’s avonds geeft dit met de verlichting een sprookjesachtige sfeer.

  1. Ontdek de hidden gem Calle La Ronda

Op loopafstand vind u een andere hiddem gem van Quito, namelijk “Calle La Ronda”. Deze autovrije straat is heerlijk om doorheen te slenteren en een glimp op te vangen van de cultuur en het Spaanse erfgoed. De straat is heel schilderachtig met de eeuwenoude huizen, historische gebouwen en kleurrijke Spaanse invloeden. U vindt hier diverse ambachtswinkels. Hier ziet u kunstenaars aan het werk en kunt u deelnemen aan workshops zoals chocolade maken (één van de lokale producten uit Ecuador). Breng op vrijdagavond een bezoekje aan Bohemien cafés met live muziek. Probeer het lokale drankje ‘canelazo’ en het traditionele gerecht llapingachos, een soort aardappel cakes!

  1. Verwondering in het sprookjesachtige nevelwoud

Op 1,5 uur rijden van Quito bent u in het nevelwoud van Ecuador, een totaal andere wereld. Het is dé ultieme plek om ontspanning en activiteiten met elkaar af te wisselen. Maak mooie wandelingen waarbij u uw ogen uitkijkt: kolibries, kleurrijke vlinders en tropische vogelsoorten; de flora en fauna zijn zo divers. Zweef door de boomtoppen met een zipline of ga tuben over de rivier. Na een actieve dag komt u aan bij de Mashpi Lodge. Rust daar lekker uit, ontspan in de jacuzzi én smul van een heerlijke maaltijd midden in de natuur.

  1. Spot een tapir in het groene hart van Ecuador

Een andere must-do in Ecuador is een bezoek aan het Yasuní National Park, diep in de Amazone. Vlieg vanaf Quito naar de jungle stad Coca en stap over op een gemotoriseerde kano. Een 2,5 uur durende tocht brengt u daarna tot vlak bij het Yasuní National Park. Dan stapt u over op een peddelkano en al peddelend door de kleine waterkreken komt u rondspringende apen, overvliegende ara’s en zwemmende rivierotters tegen. Vanuit de natuur doemen de rode hutten van het Napo Wildlife Center aan het Añangu meer op, een machtig gezicht.

  1. Overnacht in één van de beste ecolodges ter wereld

Napo Wildlife Center is één van de beste ecolodges ter wereld. De lodge is door de Añangu gemeenschap gebouwd om de flora en fauna in deze regio te behouden. Het is de énige accommodatie in het Yasuní National Park. Dompel u tijdens uw verblijf onder in de stilte en rust en geniet van de natuur. Met een beetje geluk spot u zelfs een tapir!

  1. Ontdek de Galapagoseilanden tijdens een safari

De traditionele manier om de Galapagoseilanden te bezoeken is door te gaan cruisen of eilandhoppen. Maar geïnspireerd door de magie van Afrikaanse safarikampen hebben de eigenaren van het Galapagos Safari Camp de safari-traditie naar de Galapagos gebracht. Verblijf in een tent of lodge in de hooglanden van Santa Cruz omringd door de adembenemende uitzichten en ontmoetingen met de dieren in het wild. Kijk niet vreemd op als er ineens een reuzenschildpad of leguaan voor uw neus staat! Ga op safari en ontdek de big five van de Galapagoseilanden zoals de zeeleeuw, reuzenschildpad, leguaan, blauw voet jan van gent en de Galapagos pinguïn. Een waar paradijs voor natuurliefhebbers!

Back To Top