skip to Main Content

Ontdek noord Argentinië en Chili

Wijnproeven in Chili met uitzicht op de Atacama woestijn

Noord Argentinië en Chili staat in contrast met het zuidelijk gedeelte van deze landen. Graag deel ik met u mijn insider tips voor een onvergetelijke reis naar noord Argentinië en noord Chili. Na een bezoek aan het ongerepte natuurgebied van Patagonië ben ik richting Noord Argentinië gereisd, naar de wijnstreek van Mendoza. Dit gebied staat bekend om de Uco-vallei, Maipu en de heerlijke Argentijnse wijnen. Een wijntour mag dan ook niet ontbreken tijdens uw reis! Vervolgens is het mogelijk om een avontuurlijke roadtrip te maken door noord Argentinië en te rijden van Mendoza naar Salta. Steek vervolgens de bergpas over naar noord Chili om te arriveren in de droogste woestijn ter wereld, de Atacama woestijn. Bezoek de maanvallei en de tatio geisers, een unieke ervaring!

Fietstour door de wijnvallei

Mendoza is een prima uitvalbasis voor een rondreis door noord Argentinië. Vanuit Buenos Aires vliegt u in 2 uur naar Mendoza. Hiervandaan reist u in een uur naar Maipu. Huur hier een fiets voor een mooie fietsroute door de wijngaarden. Bezoek de wijnbodega van Familia di Tomossa, een bodega die is ontstaan in 1869 en behoort tot een Italiaanse familie. Tijdens een rondleiding krijgt u het proces te zien van het ontstaan van de wijn. Een wandeling door de wijnvelden, de wijnkelders en het proeven van de wijn hoort er uiteraard ook bij. Vervolgens fietst u naar de wijnbodega van Tempus Alba. Deze bodega heeft een moderne uitstraling en behoort al decennia lang tot dezelfde familie. Als afsluiter brengt u nog een bezoek aan Historicas Sabores waar u onder het genot van lokale hapjes de Argentijnse likeur proeft.

Roadtrip naar noord Argentinië

De Ruta 40 leent zich uitstekend voor een roadtrip door noord Argentinië. Met een huurauto reist u gemiddeld 4 tot 6 uur per dag en u overnacht in eenvoudige tot middenklasse accommodaties. U passeert de prachtig gelegen vallei in het nationaal park Aconcagua, Upsallata en het nationaal park Talampaya met de rode rotswanden. Eén van de meest avontuurlijke wegen in Argentinië is de slingerende weg door Cuesta de Miranda richting het dorpje Belen. Vervolg de route naar de wijngaarden van Cafayate, de Calchaquies-vallei en via Molinos naar Cachi. Het landschap bestaat uit rode bergen, zandvlaktes en eenmaal aangekomen bij Los Cardones National park, uit gigantische cactussen. De kleuren variëren van donkergroen tot dieprood. Het is mogelijk om in 8 dagen van Mendoza naar Salta te rijden, u leest er meer over in onze autorondreis Argentinië.

Koloniaal Salta

Salta is in de 16e eeuw gesticht en heeft een koloniale uitstraling. U wandelt tussen de koloniale gebouwen, geplaveide straatjes en sfeervolle plaza’s. Gelegen in het hart van de stad en met z’n roze kleur springt de kathedraal van Salta er zeker uit. Het is absoluut de moeite waard om een kijkje van binnen te nemen. Wilt u genieten van een mooi uitzicht over de stad? Ga dan met de Teleferico (kabelbaan) naar Cerro San Bernardo. Vanaf Parque San Marin vertrekt de Teleferico naar boven en op een kilometer hoogte geniet u van een spectaculair uitzicht.

Argentijnse Wijnproeven In Mendoza
Autorondreis Argentinië

Reizen naar noord Chili

Per bus steekt u het Andesgebergte over naar noord Chili om de droogste woestijn ter wereld te bezoeken, de Atacama woestijn. Verblijf in het dorpje San Pedro de Atacama in de Terrantai Lodge of juist daarbuiten in het luxe Tierra Atacama. Er is voor iedere reiziger wat wils!

De maanvallei, tatio geisers en sterren kijken

Gedurende uw verblijf in de Atacama woestijn kunt u een aantal dagexcursies maken in de omgeving. Bezoek de maanvallei en wandel door dit surrealistische landschap. De zandduinen verkleuren door het licht en geven u een buitenaards gevoel. Vooral de zonsondergang is hier prachtig om te zien. Of bezoek heel vroeg in de ochtend de tatio geisers. Deze geisers spuwen kokend heet water in de lucht en liggen op 4.200 meter boven zeeniveau. Het is een spectaculair landschap om te bewonderen. De Atacama woestijn staat ook bekend om de astrologische waarnemingen dankzij de heldere hemel en lage luchtvochtigheid. Een absolute aanrader is een astrologische excursie waarbij u geniet van de prachtige sterren en planeten die u kunt zien.

Bent u na deze reistips enthousiast geraakt om noord Argentinië en Chili zelf te bezoeken? Dat begrijp ik maar al te goed! Deel uw reiswensen met ons en met veel plezier stel ik een individuele rondreis door noord Argentinië en Chili voor u samen.

Nicole heeft ruim 10 jaar ervaring met reizen in Latijns-Amerika. Haar liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ze een aantal jaren heeft gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Graag deelt ze haar insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Noord Argentinië Mendoza
Noord Argentinië En Chili
Roadtrip Argentinie Quebrada
Chili Wandelen Door De Atacama Woestijn
Noord Argentinië Cactussen
Autorondreis Argentinië Zoutpannen
Argentinië Salta En Jujuy Antofagasta De La Sierra
Luxe Reis Chili Tierra Atacama Hotel & Spa Zwembad
Noord Chili Atacama Woestijn
Tatio Geisers In Noord Chili
Tatio Geisers Chili
Sterren Kijken In De Atacama Woestijn
Back To Top