skip to Main Content

Braziliaanse aanbieding

Brazilie Pantanal jaguar spotten

Als dierenliefhebber mag u deze activiteit in het natuurparadijs van de Braziliaanse Pantanal niet missen! Een 7-daagse kleinschalige cruise waarbij u 4 verschillende natuurreservaten leert kennen. Ga op riviersafari om de jaguar, rivierotters, kaaimannen, de gigantische waterlelies en tropische vogels te spotten.

  • Waar:                     Brazilië, Pantanal
  • Wanneer:              beschikbaarheid op aanvraag
  • Aantal dagen:      7 dagen & 6 nachten
  • Kosten:                 € 3.795,- per persoon (2-persoonshut)

Cruise MINAS do Pantanal
Onze lokale partner in Brazilië organiseert een exclusieve activiteit waarbij u op kleinschalige jaguar safari in de Pantanal gaat! U vaart met de boot MINAS do Pantanal en er zijn slechts 5 hutten. De groep waarmee u reist is dus niet groter dan 10 personen. Alle hutten hebben een privé badkamer en er is een eetgelegenheid met airconditioning voor de gezamenlijke maaltijden aan boord.

Deze exclusieve cruise neemt u mee door de indrukwekkende omgeving van de Pantanal. U vaart langs de rivieren Paraguay en Cuiabá en verkent het ecologische reservaat Taiaman en het nationaal park Pantanal. Ga op zoek naar het fascinerende en rijke dierenleven zoals; de ongrijpbare jaguar, de speelse rivierotters, de kaaimannen die zonnen langs de oevers en de tropische vogels.

Jaguar safari programma
Vanaf Cuiabá vertrekt u naar de stad Cáceres. Onderweg rijdt u door een prachtige vallei, gevormd in dezelfde periode als het Andesgebergte, zo’n 400 miljoen jaar geleden. Aan het einde van de dag stapt u aan boord van het MINAS-motorschip en kan de cruise beginnen!

De volgende dag gaat u op zoek naar jaguars. Tijdens de cruise maakt u verschillende uitstapjes en riviersafari’s waarbij u de waterkanten van de rivier afspeurt naar jaguars en andere wilde dieren. Het eerste reservaat dat u bezoekt is het Taiaman ecologische reservaat, een 70 kilometer lang eiland. U verkent de rechterkant van het reservaat die bekendstaat als ‘Braçinho’ en luncht bij de ‘Formoso’ baai. In de middag maakt u een riviersafari en vaart u met de cruise naar de regio Concepcion Port.

Op de derde dag maakt u in de ochtend opnieuw een riviersafari in de omringende baai op zoek naar jaguars. Eenmaal terug op de boot passeert u twee van de grootste baaien aan de Paraguay-rivier, de baai ‘Uberaba’ en ‘Gaiva’, elk meer dan 30 kilometer groot. U vaart verder naar de ‘Amolar’ bergketen, een uitzonderlijk mooi landschap. Hier zijn de gigantische waterlelies slechts één van de prachtige natuurgeschenken die u gaat zien.

Vervolgens vaart de boot door naar de Gaiva-heuvel, waar u een archeologische vindplaats bezoekt en de Acorizal-baai verkent. Geniet van een heerlijke lunch aan boord terwijl u naar het nationaal park Pantanal vaart. In de speedboot verkent u de Burro-baai en de Negrão-rivier. Maak nog een riviersafari en hierna keert u terug naar de haven. Via de de onverharde Transpantaneira Park Road word u naar de luchthaven van Cuiabá gebracht.

Inclusief:

  • Retourtransfers Cuiabá / Cáceres / Jofre / Cuiabá (gedeeld)
  • Accommodatie op basis van vol pension
  • Alle activiteiten en riviersafari’s om de jaguar te spotten

Nicole heeft ruim 10 jaar ervaring met reizen in Latijns-Amerika. Haar liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ze een aantal jaren heeft gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Graag deelt ze haar insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Back To Top