Ga naar hoofdinhoud

Mexico
8x bijzondere reistips in Oaxaca!

Mexico Oaxaca Hierve el Agua

Toen ik mijn eerste rondreis door Mexico aan het uitstippelen was mocht 1 stad in Mexico zeker niet ontbreken en dat is de koloniale stad Oaxaca. Vanuit Mexico-Stad reist u in 4 uur via Puebla naar de gelijknamige provincie. Een prachtige route die bestaat uit een indrukwekkend berglandschap. Het is niet alleen de stad, maar ook de provincie Oaxaca die ontzettend verrassend is. De koloniale stad, magische ruïnes en azuurblauwe zee met parelwitte stranden. Graag deel ik mijn bijzondere reistips in Oaxaca: wat is er te doen in Oaxaca? Welke bijzondere accommodaties zijn er? En welke bezienswaardigheden in Oaxaca mag u niet missen?

1. De koloniale stad Oaxaca

Oaxaca is een kleurrijke stad dat eerder aanvoelt als een dorp, een heerlijke plek om door de straten te slenteren langs de restaurants, cafés, kunstateliers en mezcal-barretjes. De zocaló (het hoofdplein) met de kathedraal is een absoluut bezoek waard. Naast tequila staat Mexico bekend om de mezcal, een lokale alcoholische drank die populair is bij de locals en de reizigers. De mezcal is afkomstig van de Agave plant. Een van de bezienswaardigheden in Oaxaca is het bezoek aan een destilleerderij om te zien hoe de mezcal wordt gemaakt. Uiteraard proeft u ook een aantal soorten mezcal.

2. Overnachten met uw hart

Op zoek naar een bijzonder verblijf in de koloniale stad Oaxaca? Kies dan voor het unieke concept van Hotel con Corazón. Eerder sprak ik met Erica en Saskia, de eigenaren van het hotel in Oaxaca. Zij vertelden mij uitgebreid over hun ervaring en bijzondere reistips in Oaxaca. Met uw verblijf in Hotel con Corazón steunt u de sociale missie van het hotel en geeft u jongeren in achterstandswijken een kans om hun studie af te maken.

3. Ontdek de ruïnes van Monte Albán

Een andere must-do in de omgeving van Oaxaca zijn de ruïnes van Monte Albán. Dit was vroeger de hoofdstad van de Zapoteken en hier vindt u invloeden terug van Mixteken. De ruïnes liggen op slechts 20 minuten rijden van de stad en onder begeleiding van een gids leert u in een paar uur tijd over de historie van de ruïnes. Bijzonder: in Mexico is geen enkele ruïne hetzelfde. De verschillende culturen ziet u terug in verschillende ruïnes waardoor het telkens interessant blijft om nieuwe ruïnes te bezoeken.

4. Bewonder de ruïnes van Mitla & kook met de locals

Reistip: combineer een bezoek aan de ruïnes van Mitla met Hierve el Agua. Mitla is een archeologische site van de Zapoteken en is UNESCO-werelderfoed. Zoals gezegd, totaal anders dan de piramides van Teotihuacan en Monte Albán. Onderweg bezoekt u ook een lokale community waarbij u kennis maakt met de traditionele kunst van het weven én de culinaire kookkunsten. Samen met de lokale community bereid u een lokaal gerecht en geniet samen van de lunch. Hoe leert u een land beter kennen dan te proeven samen met de locals?

5. Ontspan in de warm waterbronnen van Hierve el Agua

Na het koken met de lokale community is het tijd om te genieten van de warm waterbronnen met een spectaculair uitzicht: Hierve el Agua. Deze watervallen liggen op grote hoogte en midden in de natuur. Ze monden uit in natuurlijke warm waterbronnen met een uitzicht over de vallei. De rotsen hebben een witte kleur door de hoge concentratie calcium in het water, hierdoor lijkt het net of de waterval versteend is. Een heerlijke afsluiter van de dag!

6. Surfen in Puerto Escondido Oaxaca

Reis vanuit Oaxaca per privétransfer of propeller vliegtuig richting het strand. Houdt er rekening mee dat de rit per auto hobbelig is en ruim 6 uur door de bergen slingert. Eenmaal aangekomen in Puerto Escondido heerst er een ontspannen beach-vibe en is het genieten van zon, zee en strand. Er zijn pittoreske baaien te vinden zoals Manzanillo en Carazillio, waar u een verfrissende duik kunt nemen. Wilt u actief bezig zijn? Puerto Escondido staat bekend als dé surfplek in Mexico met de wereldberoemde Mexican Pipeline bij Zicatela. Neem een surfles en laat u meevoeren door de Mexicaanse golven.

7. Urban chic verblijf aan het strand

Hotel Escondido is een boutique hotel in Puerto Escondido gelegen aan het strand. Het is een trendy hotel met minimalistische kamers in palapa-stijl. Het hotel heeft een zwembad dat uitkijkt over de oceaan, een hippe strandclub en restaurant waar heerlijke gerechten worden geserveerd.

8. Schildpadden vrij laten in de oceaan

Bent u een dierenliefhebber? Dan is het vrij laten van mini-schildpadden een leuke activiteiten om in Puerto Escondido te doen. Het National Turtle Center zet zich in voor het behoud van de lokale flora en fauna en daarmee ook voor de zeeschildpadden. Op de stranden van Puerto Escondido komen de zeeschildpadden om eieren te leggen. De eieren worden beschermd uitgebroed en wanneer de mini-schildpadden sterk genoeg zijn worden ze vrijgelaten in de oceaan. Op deze manier hebben de schildpadden een betere overlevingskans en groeit de populatie.

Zoals u leest, de provincie Oaxaca heeft voor ieder wat wils te bieden en biedt de perfecte combinatie van cultuur en natuur. Wilt u graag een rondreis maken door Mexico met een bezoek aan Oaxaca? Ik adviseer u met veel plezier over de af te leggen route, bijzondere accommodaties en activiteiten.

Nicole heeft ruim 10 jaar ervaring met reizen in Latijns-Amerika. Haar liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ze een aantal jaren heeft gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Graag deelt ze haar insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Back To Top