skip to Main Content

Buenos Aires
Wat te doen in de hoofdstad van Argentinië?

Argentinië Caminito in La Boca

In 2009 bezocht ik voor het eerst de stad die ook wel ‘het Parijs van Zuid-Amerika’ word genoemd, Buenos Aires. Het was in één woord geweldig! Toen ik in 2012 een rondreis maakte over het Zuid-Amerikaanse continent mocht een extra bezoek aan deze levendige metropool niet ontbreken. Buenos Aires is de stad van beroemdheden als Evita Perón, Diego Maradona en Che Guevara. Het heeft charmante bohemien wijken als San Telmo en Palermo, chique wijken als Recoleta en kleurrijke wijken als La Boca. Het is de stad van de tango, wijnen en asado met een unieke sfeer. De Porteños (zo worden de lokale inwoners genoemd) zijn terecht trots op hun stad, Buenos Aires. Graag deel ik met u mijn insider tips. Want wat is er te doen in Buenos Aires? En welke bezienswaardigheden in Buenos Aires mag u niet missen?

Sfeer proeven in de oudste wijk San Telmo

Tijdens mijn verblijf in Buenos Aires ben ik verliefd geworden op de wijk San Telmo. Het is de oudste wijk en dat zie je in het straatbeeld terug door de koloniale huizen en statige panden. U vindt hier volop kleine straatjes met sfeervolle kunstateliers, tango-barretjes, bohemien cafés en vintage boetiek winkeltjes. Op zondag is er een grote markt Fería de San Telmo, waarbij van alles te koop is. Honderden kraampjes met antiekspullen afgewisseld met een live tango optreden maken deze markt tot een must-see van Buenos Aires.

Fietsen door de stad

Als echte Hollanders blijft het leuk om een andere stad per fiets te verkennen. Dit was dan ook één van mijn favoriete activiteiten in Buenos Aires. Door de grote van de stad moet u een keuze maken welke wijken u per fiets gaat bezoeken, maar de tour in de zuidelijke wijken van San Telmo, La Boca en Puerto Madero kan ik absoluut aanraden. Tijdens deze fietstour geniet u van de kleurrijke kunst, het iconische voetbalstadion en de geboorteplaats van de tango; Caminito. De moderne straten van Puerto Madero vormen hiermee een duidelijk contrast, maar is daarom niet minder mooi. Hier kunt u genieten van een heerlijke asado (Argentijnse bbq) aan de promenade.

Proef de Argentijnse cultuur: dineren & tango dansen

Een bezoek aan Buenos Aires is niet compleet als u niet een tangoshow heeft bezocht. De combinatie van culinaire hoogstandjes met de prachtige dansshows zijn een waar spektakel. Het laat u echt de Argentijnse cultuur proeven. Uiteraard zijn er tal van shows dus welke tangoshow mag u absoluut niet missen? Eén van mijn favoriete tangoshows is El Querandi, een intieme en gepassioneerde tango-show. De voorstelling word gegeven in een 19e-eeuws gebouw met houten panelen en een kleurrijke geschiedenis als ontmoetingsplaats voor dichters en studenten in het hart van het historisch centrum. Drie kunstenaars, zes dansers en vier musici zetten een geweldige show neer terwijl u geniet van een heerlijk diner.

Wilt u graag een dansje wagen met de locals? In Buenos Aires zijn er veel milonga’s, dit zijn lokale clubs die mensen samenbrengen om tango te dansen. Milongas hebben hun geheimen en worden vaak alleen bezocht door de Porteños. Bezoek één van de milongas en leer de codes en tradities van de Argentijnse tango door samen met de locals te dansen.  

Dé sport van Argentinië; Polo!

Polo is één van de bekendste sporten in Argentinië en ze hebben dit internationaal dan ook goed op de kaart gezet. Het is een sport die veelal wordt gespeeld op het platteland van Argentinië. Vanuit Buenos Aires kunt u makkelijk een dag of meerdere dagen naar een Estancia (traditioneel landhuis) waar u polo kunt spelen. Leer hoe de verschillende paarden zijn getraind voor deze sport, wat de spelregels zijn, de uitrusting van het polopaard en zijn speler en de verschillende speeltechnieken.

U kunt genieten van een live polo-wedstrijd of zelf les nemen. Het geeft u een uniek kijkje in het leven van de Argentijnen en hun favoriete sport.

Chique overnachten in Recoleta

Recoleta is de meest elegante woonwijk van Buenos Aires en hier overnacht u in stijl in het boutique hotel Algodon Mansion. De luxe suites zijn uitzonderlijk ruim en bieden alle comfort die u wenst tijdens een verblijf in Buenos Aires. Persoonlijk service staat hoog in het vaandel. Ook het restaurant is van hoogstaand niveau, de bekroonde wijnen en verse boerderijproducten van de wijnproducent uit Mendoza, Algodon Wine Estates, zijn prominent aanwezig op het menu.

Is niets u te gek? Dan biedt Algodon Mansion u het unieke voorrecht om het complete hotel te huren voor exclusief gebruik. Alleen u en uw gasten hebben dan toegang tot de luxe boetiek suites met de privé services van de wijnbar, spa, zwembad op het dak en het terras. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie!

Bezienswaardigheden in Buenos Aires

In Buenos Aires ziet u veel Europese invloeden terug en ook veel diversiteit tussen de verschillende wijken. Maar wat zijn de bezienswaardigheden in Buenos Aires die u niet mag missen? Zoals eerder genoemd is Recoleta de meest chique wijk en hier kunt u een bezoek brengen aan Cementerio de Recoleta, de begraafplaats waar ook de beroemde Evita Peron ligt begraven. Het is een waar museum want u vindt hier tal van mausoleums en standbeelden. Naast Evita Peron liggen er nog vele andere beroemde Argentijnen en politica begraven. Het politieke centrum van Buenos Aires met de beroemde Casa Rosada en de demonstraties elke donderdag van de ‘Dwaze Moeders’ vind u terug op Plaza de Mayo.

Uw eigen droomreis naar Buenos Aires samenstellen?

De levendige metropool Buenos Aires heeft nog véél meer te bieden dan genoemde hoogtepunten in dit artikel. Denk aan een bezoek aan ’s werelds grootste delta netwerk; Tigre of een bezoek aan één van de vele musea die Buenos Aires rijk is. Wilt u graag meer weten over Buenos Aires en Argentinië? Ik vertel u met veel plezier over de mogelijkheden en kan u helpen bij het samenstellen van een individuele maatwerkreis naar Argentinië.

Nicole heeft ruim 10 jaar ervaring met reizen in Latijns-Amerika. Haar liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ze een aantal jaren heeft gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Graag deelt ze haar insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Back To Top